Buna ziua ...am avut o relatie timp de aprox.2 ani ,in urma acestei relatii pe baza increderii si sinceritatii am scos o suma de bani pe care i am impartit in mod egal ,urmand sa platim impreuna lucru care nu sa intamplat ramanand sa platesc eu singura ...din aceasta "relatie esuata"a rezultat si un copil pe care nu l mai recunoaste acum si pt care nu plateste nimic...va rog frumos sa ma ajutati unde si ce pasi trebuie sa fac pt recunoaterea copilului si drepturile acestuia si pt a platii si el pt acei bani...va multumesc astept raspuns..mentionez ca mai am inca 2 copii minori dintr o casnicie in intretinere...
Să înțeleg că ați împrumutat o sumă de bani urmând să o restituiți amândoi? În acest caz, este posibil să fie întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de abuz de încredere, sau puteți intenta o acțiune pe tărâm civil pt recuperare.
Cu privire la relațiile “familiale”, formulați cerere de chemare în judecată, solicitând exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței minorului la dvs, pensie de întreținere, etc.
Exact..am scos o suma de bani din doua locuri de la o banca si apoi de la un C.A.R...urmand sa i restituim amandoi ceea ce nu s a intamplat..am ramas doar eu sa platesc ,nu l intereseaza deloc mai mult de atat a spus ca numele lui nu apare nicaieri...si ca eu sa ma descurc dar eu am facut asta cazind de acord si cu incredere,avand o relatie cu pers.respectiva,deci in acest caz eu va trebuii sa fac o plangere penala la parchet s au si la politie?.sau in ambele locuri..si am nevoie si de martori ?daca da de cati?si vreau sa intreb se poate lua in considerare ca martor fiica mea in varsta de 16 ani?care stie exact toata povestea?..va multumesc astept raspuns ..
Referitor la copilul din acea relatie pt testul de paternitate,pensie alimentara,etc..trebuie sa fac cererea tot la parchet?o alta cerere s au pot in aceeasi plangere?..
Cerere de chemare în judecată trebuie să faceți, la instanța competentă, pt pensie de întreținere, etc.
Plângerea penală este recomandabil a se depune la Parchet.
Mai am o intrebare..lucrez la o institutie de stat si as dorii sa stiu daca este legal sa mi ridic salariul de la caseria institutiei,sa renunt la cardul bancar deoarece am o problema cu banca si am fost anuntata ca mi se va face poprire pe salar ba mai mult exista posibilitatea de a mi bloca tot salariul de catre un executor judecatoresc?.au dreptul sa mi faca oprire din salar si daca da,a cata parte din salar ?sau e legal sa mi blocheze toti bani?si in acest caz unde si ce trebuie sa fac..multumesc mult.