avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa cic

buna ziua! as vrea sa ma interesez in numele cumnatei mele care din aprilie a iesit din cic, dar nu a putut sa isi puna dosarul de somaj pt ca i s-a spus ca nu are dreptul. ea a fost profesor suplinitor, deci cu un contract determinat. 1 septembrie 2006-31 august 2007. ea a nascut pe 30 martie 2007, deci i s-a incheiat contractul de munca la data nasterii. acum au trecut mai bine de 24 de luni de cand nu a muncit. intrebarea ei este daca a fost corect sa i se inchida contractul de munca la data de 30 martie si nu la 31 august asa cum a semnat initial contractul, si daca mai poate face ceva sa poata primi indemnizatie de somaj.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cotuca , utilizator 18:54, 11 Octombrie 2010
Incetarea CIM la 30 martie a fost o masura abuziva. Vreti sa spuneti ca ea nu a beneficiat de concediu de maternitate? Este adevarat, datorita faptului ca pe parcursul celor 12 luni (sep.2006 - aug 2007) cat ar fi trebuit sa dureze contractul de munca, nu avea cum sa realizeze stagiu de cotizare la somaj de 12 luni (datorita concediilor medicale), si pe cale de consecinta, nu putea beneficia de somaj.
Nu inteleg ceva in titlul postului mentionati ceva legat de concediu pentru crestere si ingrijire copil......a beneficiat cumva de asa ceva cumnata dumneavoastra?
cred ca m-am facut putin si neinteleasa, da a lucrat tot ca suplinitor un an inainte, in momentul nasterii avea mai mult de 12 luni lucrate. a beneficiat de indemnizatie, dar acum cand a vrut sa isi bage si dosarul de somaj i-au zis ca nu se poate. ca au trecut cele 24 de luni de cand nu a mai lucrat. cartea de munca fiind incheiata pe 30 martie si nu pe 31 august cat era specificat in contract. multumesc de raspunsuri. incerc sa ma fac pe cat posibil inteleasa, dar astia de la somaj sunt pusi sa nu mai primeasca dosare si ne ametesc de tot.
Daca a nascut pe 30.03.2007 nu a avut concediu de sarcina si lauzie,obligatoriu cu 42 zile postnatal?
O data cu intrarea in CIC contractul individual de munca se suspenda.

CIM perioada determinata 1 septembrie 2006-31 august 2007,desfacere CIM cu 01.09.2007.
a avut si concediu postnatal si tot ce trebuie. piedica e acum cand a vrut sa ia somaj, se pare ca asa se practica in invatamant pt profesorii suplinitori, li se inchide cartea de munca imediat ce intra in concediu. iar la somaj i s-a zis ca au trecut 24 de luni si nu are continuitate in asa fel incat sa intre direct in somaj. nici nu stiu cum sa explic mai bine.#-o
in mod normal, daca a putut sa stea in concediu, ar fi putut lua si somaj, nu?
Buna ziua!
Am si eu o problema asemanatoare.
Sunt profesor suplinitor, am revenit la catedra din CIC din februarie si cu data de 1 sept nu voi mai fi incadrata deoarece imi expira contractul pe 31 august. Sunt mai bine de 6 luni lucrate dupa CIC, am dreptul la somaj?
Din cate stiu CIC-ul se trece in cartea de munca, deci intrerupere pe cartea de munca nu am.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt profesor suplinitor începând de la data de ... MunteanuValentina9 MunteanuValentina9 Bună ziua! Sunt profesor suplinitor începând de la data de 1 septembrie 2023. Ulterior am aflat ca sunt însărcinată, iar din luna ianuarie și până în ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate..... helisstalin helisstalin Sunt profesor suplinitor si am contract de munca pe perioada determinata, pana la 31 aug 2010. Sunt insarcinata si in august 2010 voi fi un 7 luni de sarcina. ... (vezi toată discuția)
Concediul de sarcina si lauzie SOTIA SOTIA X-(Buna! sunt Lavinia din Oradea si am niste nelamuriri! In prezent sunt in concediu de ingrijire al copilului pina la data de 4 nov 2006 si insarcinata cu ... (vezi toată discuția)