avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa cic

buna ziua! as vrea sa ma interesez in numele cumnatei mele care din aprilie a iesit din cic, dar nu a putut sa isi puna dosarul de somaj pt ca i s-a spus ca nu are dreptul. ea a fost profesor suplinitor, deci cu un contract determinat. 1 septembrie 2006-31 august 2007. ea a nascut pe 30 martie 2007, deci i s-a incheiat contractul de munca la data nasterii. acum au trecut mai bine de 24 de luni de cand nu a muncit. intrebarea ei este daca a fost corect sa i se inchida contractul de munca la data de 30 martie si nu la 31 august asa cum a semnat initial contractul, si daca mai poate face ceva sa poata primi indemnizatie de somaj.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cotuca , utilizator 18:54, 11 Octombrie 2010
1. Inseamna ca este vorba de CIM pe perioada determinata.
2. La incetarea CIM veti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. In calculul celor 12 luni necesare pentru Somaj se iau lunile lucrate dupa venirea din CCC pana la 2 ani lacare se adauga (pana la 12) luni de dinaintea CCC.
va multumesc pentru raspuns!
luni merg sa vad ce imi trebuie pt dosar.
Buna ziua.Am o intrebare: daca iau concediu medical pentru sarcina de la medicul de familie pe o luna 1 noi-30 noi,apoi altul pe dec pana nasc , DPN 19 dec 2010, pe postul meu poate veni altcineva?
mentionez ca lucrez cu contract de munca determinat 1 sept 2010-31 aug 2011,suplinitor calificat
Si inca ceva concediul medical pentru sarcina este totuna cu cel prenatal???
dar tu intri in prenatal si nu te afecteaza daca vine altcineva in locul tau.
si eu tot suplinitor calificat am fost cand am intrat in prenatal- adica concediul medical, ca asa este considerat.
Sarcina usoara in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt profesor suplinitor începând de la data de ... MunteanuValentina9 MunteanuValentina9 Bună ziua! Sunt profesor suplinitor începând de la data de 1 septembrie 2023. Ulterior am aflat ca sunt însărcinată, iar din luna ianuarie și până în ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate..... helisstalin helisstalin Sunt profesor suplinitor si am contract de munca pe perioada determinata, pana la 31 aug 2010. Sunt insarcinata si in august 2010 voi fi un 7 luni de sarcina. ... (vezi toată discuția)
Concediul de sarcina si lauzie SOTIA SOTIA X-(Buna! sunt Lavinia din Oradea si am niste nelamuriri! In prezent sunt in concediu de ingrijire al copilului pina la data de 4 nov 2006 si insarcinata cu ... (vezi toată discuția)