avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIUL DE SARCINA SI LAUZIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIUL DE SARCINA SI LAUZIE

X-(Buna! sunt Lavinia din Oradea si am niste nelamuriri! In prezent sunt in concediu de ingrijire al copilului pina la data de 4 nov 2006 si insarcinata cu al doilea copil in 10saptamini. Urmeaza sa nasc al doilea copil pe la jumatatea lunii decembrie 2006 si as dori sa stiu daca voi beneficia de concediu prenatal, postnatal si concediu de ingrijire pentru al doilea copil.In cazul in care beneficiez de concediul prenatal si postnatal as dori sa stiu cui il adresez?
Mentionez ca am incheiat un contract de asigurat cu Casa de Pensii Bihor incepind cu 1 sept 2005, deaorece am lucrat in invatamint ca si profesor suplinitor si nu am mai luat catedra de la acea data, iar contractul meu de munca a fost pe perioada determinata, adica pina in 31 aug 2005! Ptoblema e cu concediul de sarcina si lauzie. Daca nu sunt angajata, voi putea beneficia de el? Si cui il adresez?
__________________________________________________
Cel mai recent răspuns: mlan , utilizator 18:16, 20 August 2006
acum se plateste de la CASS si faptul ca beneficiezi (!?) de indemnizatie de crestere copil face ca sa fii asigurata in continuare. cum s-a incheiat CIM daca esti in crestere copil? :-/
in cazul asta cred ca somajul se ocupa mai departe! ca asta ar fi statutul actual! sau nu? e o situatie derutanta
Intre timp m-am tot plimbat pe la casa de pensii, casa de sanatate si ciar azi am fost la AJOFM care se ocupa de somaj. Nu voi beneficia de nici unul dintre concedii pentru ca am avut contract de munca pe perioada determinata, adica pina pe 31 aug 2005. Asa ca nu pot intra nici in somaj tot datorita faptului ca am avut contractul pe perioada determinata iar singura solutie e angajarea chiar daca pentru o zi! Vom mai vedea ce va fi!
primesti indemnizatia de crestere copil? daca da, nici nu se pune problema sa nu se plateasca in continuare concediul de maternitate. vezi OUG 148/2005 si OUG 158/2005.Referitor la calitatea de somer este lg 76/2002 care prevede si contractul pe perioada determinata..............succes
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2006
mlan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic p.roibanescu p.roibanescu buna ziua! as vrea sa ma interesez in numele cumnatei mele care din aprilie a iesit din cic, dar nu a putut sa isi puna dosarul de somaj pt ca i s-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate..... helisstalin helisstalin Sunt profesor suplinitor si am contract de munca pe perioada determinata, pana la 31 aug 2010. Sunt insarcinata si in august 2010 voi fi un 7 luni de sarcina. ... (vezi toată discuția)