am facut un antecontract de v-c apartament 4 camere, mi-a fost virat prin banca un avans de 5000$, , urmand sa facem actele la notar intr-o luna.
Notarul a constata la OCPI , ca apartamentul meu este inscris in Registrul Digital de Transcriptiuni Imobiliare, de catre Asociatie pt suma de 1300 lei,
Eu, nu mai pot incheia actul de vanzare-cumparare al apart in termenul promis, Am facut cererea de reexaminare la OCPI, prin care am aratat hotararea judecatoreasca ca nu am nici un leu de plata.Dar, pana la solutionarea cererii, eu va trebui conform antecontractului de V-c sa platesc cumparatorului dublul sumei incasate, altfel ma executa si mai platesc si alte cheltuieli. Ce fac ? Platesc banii si apoi dau in judecata Asociatia de locatari ? Va rog, ajutati-ma !
Daca si dumneavoastra sunteti de acord cu aceasta afirmatie a colegului :
"Dacă nu accepta o prelungire de termen atunci dați banii inapoi si Dvs faceti cu alt cumpărător vânzarea sa aveți de unde da dublul sumei inapoi",... vai de cei care va treg pragul cabinetului !
Adica, sa pierd 10.000 $
Mult succes tov. avocati !
Daca intr-adevar nu aveti datorii catre asociatia de proprietari, spuneti-i notarului public sa solicite extrasul de carte funciara pentru autentificare, pregatiti restul actelor iar in momentul in care mergeti sa semnati contractul, il luati pe presedintele asociatiei cu dvs care va da do declaratie in forma autentica prin care isi exprima acordul cu privire la radierea sarcinii care greveaza imobilul in favoarea asociatiei de proprietari. Sarcina respectiva se radiaza odata cu intabularea contractului de vanzare iar cumparatorul dobandeste imobilul liber de sarcini.