avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare-cumparare fara conditii impuse ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare-cumparare fara conditii impuse cumparatorului

Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare unde conditiile impuse pentru vanzator erau: in cazul in care perfectarea contractului de vanzare cumparare nu se poate face din culpa promitentului vanzator, precum si in situatia in care se constata ca terenul este afectat de sarcini sau interdictii, promitentul vanzator se obliga sa restituie suma ... Iar o alta conditie era : in cazul n care perfectarea contractului de vanzare cumparare nu se face din culpa promitentei cumparatoare, aceasta va primi inapoi suma inmanata prromitentului anzator. Precizez ca acestea sunt conditiile pentru vanzator si nici una pentru cumparator. Ce se intampla daca cumparatorul nu se prezinta sa semneze contractul de vanzare?
Cumparatorul a introdus in cartea funciara interdictia de instrainare.
Cum pot obliga pe cumparator sa incheie actul in conditiile mentionate.
Cel mai recent răspuns: mirea , utilizator 21:51, 24 Noiembrie 2009
Cumparatorul pierde suma data ca avans, daca asa este stipulat in contract.
In contract nu este stipulata nici-o conditie pentru cumparator ci numai pentru vanzator.Ce se poate intampla in acest caz?
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
mirea, utilizator
De regula in antecontractul in care se plateste avans, se constituie arvuna.
Arvuna poate fi suma platita ca si avans, sau poate fi o suma mai mica sau mai mare decat aceasta, si consta in: daca din culpa vanzatorului nu se perfecteaza contractul final acesta va restitui dublul sumei stabilite ca si arvuna, sau doar arvuna; daca din culpa cumparatorului nu se va perfecta contractul final, acesta va pierde suma stabilita ca si arvuna.
Eu zic ca asta e o clauza care apara ambele parti.
In plus in ante CVC se stabileste un termen pana la care se va perfecta contractul final si se va achita pretul intreg. Se mai poate stipula ca daca nu e respectat acest termnen din vina cumparatorului se pierde arvuna sau din vina vanzatorului sa restituie arvuna, sau dublul ei, iar daca s-a facut notare in Cartea Funciara (ceea ce de fapt asigura cumparatorul ca vanzatorul nu va vinde la altul, deci isi manifesta intetia sa cumpere), daca termenul nu e respectat din vina cumparatorului, vanzatorul sa poata radia din Cartea Funciara antecontractul fara acordul cumparatorului, doar in baza acestei clauze din ante CVC.
Daca ati semnat un ante CVC, si cumparatorul nu mai vrea sa respecte ceea ce a scris acolo, in instanta cereti daune de la el, sau sa se perfecteze vanzarea in conditiile stabilite in ante CVC. Asta daca mai vreti sa ii vindeti lui ...
hiar daca nu e stipulata nici o conditie, un termen de finalizare sigur este specificat! Mai ales daca s-a facut la notar! In acest caz acela trebuie respectat! Se someaza cumparatorul sa se prezinte la notar, daca nu mergeti in instanta
buna seara!
cam scurtut antecontractul de vanzare cumparare, privitor la obligatile promitentei cumparatoare.
"in cazul n care perfectarea contractului de vanzare cumparare nu se face din culpa promitentei cumparatoare, aceasta va primi inapoi suma inmanata prromitentului anzator"
sa inteleg, ca daca pana la semnarea contractului de vanzare cumparare se rasgandeste, dvs va obligati sa ii restituiti si avansul?!
nu mai zic de o clauza penala inserata in contract in cazul in care aceasta nu isi mai respecta obligatia!
se pare ca nu e cazul!
nu mi se pare echitabil fata de dvs, in sensul ca dvs stati cu imobilul"prins", si in caz de ceva nu ramaneti nici cu avansul!
dar, en fin, conventiile legal semnate au putere de lege fata de parti!

Alte discuții în legătură

Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil neonorat de promitentul cumparator ContSters89081 ContSters89081 Un antecontract de vanzare-cumparare imobil: promitentul cumpartor da un avans promitentului vanzator, stabilesc impreuna data pentru autentificarea ... (vezi toată discuția)
Avansul in contractul de vanzare cumparare Novac Razvan Novac Razvan in cazul in care cumparatorul achita avansul pentru achizitionare unui imobil si nu achita restul de plata la termenul stabilit....ce se intampla cu avansul? ... (vezi toată discuția)