avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Dreptul la returnarea taxei expira?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Dreptul la returnarea taxei expira?

Cum poate expira dreptul de a cere returnarea timbrului de mediu din moment ce aceasta taxa a fost declarata abuziva? De ce trebuie sa depun o cerere eu din moment ce statul e cel vinovat de faptul ca mi-a cerut in mod abuziv plata unei taxe? Cand eu gresesc cuiva, nu astept sa vina si sa imi ceara sa imi cer scuze, ci merg eu si imi cer scuze pentru ce am facut, nu? Cam asa ar trebui sa faca statul: sa imi trimita o adresa prin care sa ma intrebe unde imi poate returna banii luati abuziv, si sa mi plateasca din proprie initiativa banii mei plus dobanzile legale. El defapt nu numai ca nu face asta, dar imi da si termen limita sa imi cer banii inapoi, termen care daca cumva il depasesc pierd dreptul complet de a cere. In consecinta el ramane cu banii luati si isi frange mainile. E corect?
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2018
Flavius s, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de fostul proprietar bogdan2k bogdan2k Buna ziua, Doresc sa cumpar o masina cu taxa platita, este posibil ca fostul proprietar sa solicite in instanta si sa castige taxa inapoi desi nu mai detine ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare Daniel8925 Daniel8925 Buna ziua.Doresc sa mentionez ca sunt nou aici si imi cer scuze daca am postat unde nu trebue. Am cumparat o masina un passat din 2003 euro 3 inmatriculata in ... (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez taxa de poluare? dacidaci dacidaci Buna seara Am achizitionat in 26.07.2008 un Iveco din Germania si in data de 24.09.2008 am achitat taxa de poluare in valoare de 5.294,00 ron la Adm. sct. 4. ... (vezi toată discuția)