avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortez

Buna ziua! In cererea de divort pe care o formulez, fiind de comun acord cu sotul, pot sa introduc si modul de partaj asa cum ne-am inteles? In aceiasi cerere, sau trebuie o alta cerere pt partajul la care ne-am convenit? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:51, 11 Noiembrie 2009
Da, se poate - aveti insa grija sa timbrati si acest capat de cerere (39 lei pt. divort si 3% din masa partajabila, potrivit ultimelor modificari, pt. partaj)! B-)
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
cel mai indicat ar fii sa investiti instanta cu actiunea de divort, intemeiata pe acordul partilor, iar separat sa depuneti tranzactia de partaj .
aceasta tranzactie se depune la primul termen de judecata .
taxa de timbru pt actiunea de partaj este in cuantum de 3% din valoarea partajabila, conform noilor reglementari.
se restituie integral taxa de timbru daca se depune tranzactia la primul termen.
buna ziua!
eu va recomand sa faceti cereri separate.
actiunea de partaj sa o introduceti abia dupa ce se pronunta desfacerea casatoriei.
dar poate va intelegeti pe cale amiabila cu privire la partaj.
Daca actiunea de partaj e una complexa , instanta de judecata poate dispune disjungerea acesteia ,de cea de divort .Asa incat , inainte de a lua o decizie , si de a o pune in practica , mai bine analizati , in detaliu , care sunt efectele juridice ale unui divort.
de regula intai instanta se pronunta intai pe divort.dupa care se face si partajul.

Alte discuții în legătură

Procedura divort comun acord judecatoria 2 comerciantul comerciantul Am o mare rugaminte. 1. Spune-ti-mi si mie daca la [b]depunerea[/b] cererii de divort prin acord trebuie sa fie ambii soti de fata? 2. Am citit pe ... (vezi toată discuția)
Partajul de comun acord amarasteanu amarasteanu Partajul se poate face o data cu divortul? Este un divort prin intelegere, iar la partaj am cazut de acord ca unul dintre soti sa-l despagubeasca pe celalalt ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters79003 ContSters79003 Buna ziua am si eu cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta... daca masa partajabila e de 100000 de euro, eu trebuie sa platesc 3000 de euro ca taxa de ... (vezi toată discuția)