avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... lovitura spate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

lovitura spate

buna ziua. am si eu o intrebare , azi dimineata am avut un incident, eram in colona la semafor , s-a facut verde am dat sa plec de pe loc, cel din fata a pornit un pic si imediat I-a murit motorul , iar eu l-am acrosat in spate, a cui este vina , in cazul acesta? fiind in coloana , bara la bara nu am apucat sa opresc la timp.. Stiu ca legea in mare parte ii invinovateste pe cei care lovesc din spate, dar avand in vedere ca el , nu acesta a oprit brusc motorul, probabil incepator si a avut problem la plecarea de pe loc, iar eu o intentie ca opreste nu am vazut.. Pur si siplu dupa nici cateva secunde de la plecarea de pe loc, a oprit brusc.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
adelm88, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:25, 12 Septembrie 2018
A celui care nu a pastrat o distanta suficienta pentru evitarea impactului.

Articolul 51-OUG 195/2002
Conducatorul unui vehicul care circula in spatele altuia are obligatia de a pastra o distanta suficienta fata de acesta, pentru evitarea coliziunii.
correct , dar fiind bara la bara in asteptarea semaforului sa se faca verde , distanta era mica. m pornit toti la rand , dar nu aveam cum sa imi dau seama ca ii va muri motorul , imediat la plecarea de pe loc.

cyan a scris:

A celui care nu a pastrat o distanta suficienta pentru evitarea impactului.

Articolul 51-OUG 195/2002
Conducatorul unui vehicul care circula in spatele altuia are obligatia de a pastra o distanta suficienta fata de acesta, pentru evitarea coliziunii.

Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
adelm88, utilizator
Trebuia sa pastrati distanta, adica atunci cand vedeti ca pleaca cel din fata nu accelerati mai repede decat el si trebuie sa mentineti tot timpul o distanta de siguranta pentru evenimente neprevazute...ii moare motorul, ca in cazul de fata sau poate sa franeze brusc daca un alt sofer trece pe rosu si ii taie calea..
Ati facut amiabila ? Vina va apartine.
In lege nu se precizeaza ca distanta trebuie pastrata daca se pleaca de pe loc sau masinile sunt in miscare,
Mai ales cand se circula "bara la bara" trebuie marita atentia!
Distanta suficienta intre vehicule trebuie pastrata si atunci cand vehiculele circula sau sunt oprite unul (pe) langa altul.

Vina va apartine in exclusivitate ca nu ati pastrat distanta necesara evitarii oricarui eveniment rutier

Alte discuții în legătură

Lovire din spate - cine este de vina? t1oka t1oka am lovit omasina care sa oprit brus in fata mea pe banda 2 fara semnalizare .sensul de mers este despartit cu doua linii continu .cine este devina multumesc (vezi toată discuția)
Inregistrarea video poate fi proba in instanta? Marian Jumara Marian Jumara Am avut un accident de circulatie .Am patruns pe culoarea verde a semaforului electric pe directia inainte, si dupa ce am trecut de centrul intersectiei am ... (vezi toată discuția)
Masina lovita in spate ,cine este vinovat? virgilus virgilus In seara asta pe E70 o doamna a oprit brusc la intrarea in localitatea Recas,Timis dinspre Lugoj. Am franat dar degeaba fiind carosabilul umed i-am infundat ... (vezi toată discuția)