avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfaturi de clauze în contract pentru închirierea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfaturi de clauze în contract pentru închirierea unui imobil

Bună seara,

Am o mare problemă, şi vă rog frumos să mă ajutaţi. trebuie să închiriez apartamentul, dar sunt total depăşită de situaţie. Doresc să fac totul legal, dar asta înseamnă şi multe riscuri, aşa că vă rog să mă ajutaţi să le evit, pe cât posibil.
Principalele două probleme sunt:
1.Am înţeles că dacă chiriaşul nu îşi achită chiria şi/sau utilităţile nu pot să îl evacuez decât prin proces, ceea ce durează chiar şi un an, deci ce pot trece în contract cât să scap de această problemă?
Eu doresc să închiriez doar 9 luni, deci nu e chiar viabil să stau un an prin procese. Vreau să mă asigur că nu întâmpin probleme la eliberarea imobilului. Aş prefera să găsesc o formă care să îmi permită să apelez la poliţie pentru evacuarea imobilului, dacă este necesar, iar eventualele dispute în instanţă să se desfăşoare cu imobilul eliberat.
2. Inventarul. Am câteva lucruri în apartament şi aş prefera la eliberare să nu mă trezesc cu apartamentul gol. Problema este că închiriez pentru studenţi, iar aceştia au nevoie de un minim de lucruri disponibile în casă. Ce formă ieftină de asigurare a bunurilor ar exista?

Orice alt sfat legat de contractul de închiriere, şi eventuale clauze pe care ar trebui să le includ în contract, m-ar ajuta foarte mult. Cu siguranţă cu experienţa dumneavoastră cunoaşteţi problemele care apar în general la acest tip de contract,
Vă mulţumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere aldo_nick aldo_nick S-a terminat perioada contractului de inchiriere,si proprietarul nu mai doreste sa prelungeasca;Cum face ca sa evacueze chiriasii acestia refuzind lucrul ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu Ayanna2013 Ayanna2013 Buna seara, locuiesc impreuna cu actualul iubit la el in apartament, m-a trecut la intretinere si mi-a dat cheie de la apartament! Intrebarea mea este: doresc ... (vezi toată discuția)
Termeni contract inchiriere maria_miriam maria_miriam Buna ziua, tocmai am scapat de un chirias fara contract care m-a lasat cu intretinere si curent neplatite, si doresc sa inchiriez in continuare apartamentul, ... (vezi toată discuția)