avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitatea convocării unei Adunări Generale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitatea convocării unei Adunări Generale Extraordinare

Vineri, 07.09.2018, s-a afișat la Avizierele celor 28 de scări din Asociația noastră, câte un Convocator prin care se anunță pentru azi, 14.09.2018, efectuarea unei Adunări Generale Extraordinare, pentru schimbarea președintei care are mai multe plângeri (dosare) penale și care a dat abuziv în judecată mulți proprietari, cu toate că ea nu era membră proprietară (credea că iese la pensie de aici, dar de rea ce este, i s-a înfundat, pentru că a deranjat mulți din cei 458 de proprietari).
Eu mă pricep mai mult la Adunările Generale ordinare, dar la cele Extraordinare nu știu mare lucru, deoarece n-am avut așa ceva în cadrul Asociației noastre.
Vă rog, cei care ați mai convocat Adunări Generale Extraordinare, să citiți anunțul convocator, să-mi spuneți dacă am dreptate că acolo sunt ceva informații eronate.
Organizatorii „puciului” spun că au strâns 20 % din semnături (minim 92) și că totul e în regulă, pentru că ar fi vorbit cu doi avocați.
Dar nu știu dacă e obligatoriu ca toți cei 92 de semnatari ai convocatorului să fie prezenți diseară, la Adunarea Generală Extraordinară sau sunt suficiente semnăturile lor.
La fel, nu știu dacă o Adunare Generală se poate ține în două etape, adică să existe și o Reconvocată, ca la Adunările Generale Ordinare, anuale. Din ce știu eu, ar trebui să fie doar o Adunare Generală în care se vor alege șefii Asociației.

CITEZ DIN ACEL CONVOCATOR AFIȘAT PE 07.09.2018:
Asociația de Proprietari nr. ..., cu sediul în Bd. Independenței, nr.57, Bl.C1, Sc.4, Parter.
*** CONVOCATOR ***
În temeiul prevederilor art. 23, alin.4 din Legea nr. 230/2007 privind Asociațiile de Proprietari, sunteți convocat să participați la Adunarea Generală Extraordinară a Asociației de Proprietari nr. ..., care va avea loc în data de 14.09.2018, la orele 18:00, în camera din B-dul Independenței nr.57 B1.C1, Sc.4, Parter, fostul sediu al Asociației, având următoarea ordine de zi:
1. Revocarea Comitetului Executiv și a președintei;
2. Alegerea Comitetului Executiv și a președintelui.
În cazul în care nu se întrunește cvorumul legal de jumătate plus unu din numărul de proprietari ai Asociației (totalul e de 458), Adunarea Generală se va desfășura în data de 16.09.2018, la orele 10:00, în același loc, în fostul sediu de la Bl.C1, Sc.4, Parter. Prezenta ține loc de re-convocator.
*** Grupul legal de inițiativă ***
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator
1-Inteleg sa ma implic cu rezerva ca la prima refulare din partea dv ma abtin a mai dialoga cu dv
2-Dovada convocarii adunarii generale de catre comitetul executiv sau de catre minimum 20% dintre membrii proprietari se face evident cu tabelul de semnaturi de pe convocator
L nr 230/2007
Articolul 23
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale.


Initiatorii cererii, adica cei 92 nu trebuie sa si fie prezenti. Acelasi pincipiu se aplica ca la adunarea generala ordinara, ca daca la primul termen nu se intruneste cvorumul, la al doilea termen care trebuie sa fie trecut in convocator, se considera valabila. Acum se hotaraste darea la o parte a respectivei si a echipei constatandu-se situatia de fapt si luarea unor masuri de recuperare a pagubelor iar daca nu se poate alege pe loc alta conducere, se numeste cineva interimar urmand ca la un nou termen sa se organizeze adunare cu alegeri.
Legiuitorul a prevazut ca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este fie presedintele de asociatie fie ,in cazul in care acesta este in imposibilitate sa isi exercite atributiile,acesta va delega provizoriu un vicepresedinte din randul membrilor comitetului executiv
Dispozitia in vigoare nu prevede alegere reprezentant interimar intre 2 adunari generale
Mulțumesc, domnule George Neagu, ați dat un răspuns clar și la obiect referitor la aceste Adunări Generale Extraordinare. Știind că azi, la Reconvocată, impostoarea de falsă președintă (nu e proprietară a vreunui imobil din cadrul Asociației, la fel, nici ceilalți doi așa-ziși membri ai Comitetului Executiv), cel mai util răspuns este acesta: „Acum se hotărăște darea la o parte a respectivei si a echipei vechi, constatându-se situația de fapt și luarea unor măsuri de recuperare a pagubelor, iar dacă nu se poate alege pe loc altă conducere, se numește cineva interimar urmând ca la un nou termen sa se organizeze Adunare Generală cu alegeri.”
Și Ynocentta a punctat cu un articol de lege, dar ce a scris ulterior este prea generalist și eu zic că domnul George Neagu are mare dreptate în legătură cu președintele interimar.
Ynocentta, este neclară fraza în care ați spus că „Legiuitorul a prevăzut că reprezentantul legal al Asociației de Proprietari este fie președintele Asociației, fie, în cazul în care acesta este în imposibilitate să își exercite atribuțiile, va delega provizoriu un vicepreședinte din rândul membrilor Comitetului Executiv.”
În primul rând, eu am scris clar, în mai multe Topic-uri și postări, că toți cei 3 membri ai Comitetului Executiv (în frunte cu falsa președintă, care va fi schimbată oficial azi, 16.09.2018, urmând să-i fie anulate toate actele semnate de a ilegal ca ne-proprietară, în numele nostru și al Asociației noastre) erau și sunt fără vreo calitate în Asociația noastră, deoarece știm că ei nu sunt nici membri semnatari ai Acordului de Asociere, nici proprietari ai vreunui imobil din Asociație, încălcând grav Legea 230/2007, art. 7 și art. 9 - ne-având nicio calitate de proprietari, nici de membri, acești ilegaliști nu aveau nici un drept de a conduce și de a semna acte în numele Asociației, urmând ca Instanțele să le anuleze toate acele documente semnate în urma încălcării mai multor articole de legi.
În cazul ăsta, Ynocentta, mai putem vorbi de respectarea legalității în această Asociație de Proprietari „penală”, care nu are nici o conducere legal aleasă, și nici măcar un sediu social legal, real și actual ?
Nu ar fi pasibilă de dizolvare această așa-zisă persoană juridică, care nu se poate identifica printr-o adresă legală și reală a sediului ei, aceasta fiind o obligație legală a oricărei persoane juridice, așa cum este orice Asociație de Proprietari ?
Apropo de sediul declarat de către ilegala conducere a Asociației noastre, vedeți unde scriu ei către toate instituțiile că au sediul Asociației, într-o magazie (fost Uscător) a scării unui bloc din cele 9 blocuri ale Asociației: [ link extern ]
E suficient să arăt Instanțelor și actul primit de la S.C. Electrica, prin care s-a dovedit ilegalitatea construirii sediului la Bl.D2, Sc.4, Parter: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din nou amestecati problemele
Am precizat conditiile in care presedintele de asociatie poate declina responsabilitatea continuarii atributiilor in favoarea unui vicepresedinte numit din randul membrilor comitetului executiv
Dv ati divagat si
eu am scris clar, în mai multe Topic-uri și postări,

Se analizeaza fiecare topic in parte,nu avem cum sa analizam toate topicurile initiate de dv care vizeaza paleta larga de subiecte de la asociatii de proprietari la litigii de munca

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara a proprietarilor tomasso tomasso La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea ... (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)