avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

faliment

intrebarea mea este:

- daca falimentez o firma, si bunurile firmei nu acopera datoriile, ce se intampla.

meionez firma are 2 asociati 50% - 50%
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 23:14, 9 Noiembrie 2009
molnarjoe a scris:
intrebarea mea: - daca falimentez o firma, si bunurile firmei nu acopera datoriile, ce se intampla ? mentionez ca firma are 2 asociati 50% - 50%

Buna ziua,
Conform prevederilor legale in vigoare, in caz de faliment, Lichidatorul judiciar, sub supravegherea Judecatorului sindic, poate solicita si obtine dreptul de a verifica necesitatea, oportunitatea si legalitatea oricarei actiuni/inactiuni (comerciale, administrative, legale, etc.) intreprinse de fostii Administratori in numele si pentru SC, pe o perioada de cel mult 3 ani inainte de data deschiderii procedurii. In masura in care, cu nerespectarea legii, aceste actiuni/inactiuni au pagubit SC, ele pot fi anulate, pentru a readuce in patrimoniul societatii eventualele prejudicii.
In acest caz situatia se poate complica, Lichidatorul desemnat putand cere atragerea raspunderii personale (civile, administrative sau penale, dupa caz) a administratorului pentru gestiunea SC cu incalcarea prevederilor legale in vigoare, in special cele din Legea contabilitatii, din Codul Fiscal si din Codul de Procedura Fiscala si/sau pentru gestiune frauduloasa in dauna societatii si/sau a tertilor.

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului un om simplu un om simplu Parintii mei au avut un srl in care tatal meu era asociat iar mama administrator. Societatea a intrat in insolventa iar adum dosarul este pe masa ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creante in frauda creditorului danasimo danasimo In ce conditii poate un creditor (de ex. finantele) sa obtina anularea unei cesiuni de creante facuta de o firma catre o alta firma? Cum poate dovedi ca ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl doru1310 doru1310 am o firma care a fost dizolvata de o hotarare judecatoreasca.acum mi s-a dat un lichidator din oficiu care imi cere sa-i depun toate actele firmei.din ultima ... (vezi toată discuția)