avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspunderea administratorului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspunderea administratorului

Parintii mei au avut un srl in care tatal meu era asociat iar mama administrator.
Societatea a intrat in insolventa iar adum dosarul este pe masa judecatorului iar o firma specializata in recuperare de creante a preluat controlul firmei adica le-au luat acel cui,stampila etc si cere raspunderea adiministratorului ca si persoana fizica.
Tin sa precizez ca nu s-au dat pe firma bilete la ordin sau cecuri fara acoperiredar sunt restante de plata catre furnizori si bugetul de stat care se ridica cu tot cu penalixari la 2 miliarde lei vechi.Pot sa ramana parintii mei fara apartament chiar daca este girat si este cu ipoteca?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 22:54, 6 Martie 2010
Da cu siguranta pot ramane fara bunuri imobile, daca judecatorul sindic admite cererea de angajare a raspunderii personale a administratorului.
si plateste statul creditiul la banca de 20000 de euro?
Nu se mai pricepe nimeni la treburile astea cu firme?
Buna ziua,
Conform prevederilor legale in vigoare, in caz de faliment, Lichidatorul judiciar, sub supravegherea Judecatorului sindic, poate solicita si obtine dreptul de a verifica necesitatea, oportunitatea si legalitatea oricarei actiuni / inactiuni (comerciale, administrative, legale, etc.) intreprinse de fostii Administratori in numele si pentru SC, pe o perioada de cel mult 3 ani inainte de data deschiderii procedurii.
In masura in care, cu nerespectarea legii, aceste actiuni/inactiuni au pagubit SC, ele pot fi anulate, pentru a readuce in patrimoniul societatii eventualele prejudicii.
In acest caz situatia se poate complica, Lichidatorul desemnat putand cere atragerea raspunderii personale (civile, administrative sau penale, dupa caz) a administratorului pentru gestiunea SC cu incalcarea prevederilor legale in vigoare, in special cele din Legea contabilitatii, din Codul Fiscal si din Codul de Procedura Fiscala si/sau pentru gestiune frauduloasa in dauna societatii si/sau a tertilor.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment molnarjoe molnarjoe intrebarea mea este: - daca falimentez o firma, si bunurile firmei nu acopera datoriile, ce se intampla. meionez firma are 2 asociati 50% - 50% (vezi toată discuția)
Cesiune de creante in frauda creditorului danasimo danasimo In ce conditii poate un creditor (de ex. finantele) sa obtina anularea unei cesiuni de creante facuta de o firma catre o alta firma? Cum poate dovedi ca ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl doru1310 doru1310 am o firma care a fost dizolvata de o hotarare judecatoreasca.acum mi s-a dat un lichidator din oficiu care imi cere sa-i depun toate actele firmei.din ultima ... (vezi toată discuția)