avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidare srl
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidare srl

am o firma care a fost dizolvata de o hotarare judecatoreasca.acum mi s-a dat un lichidator din oficiu care imi cere sa-i depun toate actele firmei.din ultima balanta reiese ca am in casa .. ron iar in banca .. ron.problema e ca in banca nu mai sunt acesti bani ei fiind scosi in noiembrie 2005 dar nu stiu ce s-a intamplat cu extrasul de cont ca nu a fost inregistrat de contabil.lichidatorul imi cere sa depun acesti bani la el.intrebarea mea este daca e normal sa-mi ceara acest lucru.trebuie sa depun acesti bani sa dispuna el de ei cum vrea si mai ales ca nu dispun de acesti bani.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
doru1310, utilizator
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 09:09, 20 Noiembrie 2009
............., nu se pot lua masuri de constrangere impotriva dumneavoastra ca persoana fizica, in cee ce priveste suma de bani. " vezi ce presupune S.R.L. ";), imi cer scuze pentru acest raspuns intetosat, insa, publicarea unor astfel de idei postate on-line nu sunt chiar ortodoxe.
Da in conformitate cu prevederile art. 253 alin. 3 şi 4 din Legea nr. 31/1990
„(3) Lichidatorii sunt datori, îndată după preluarea funcţiei, ca împreună cu directorii şi administratorii, respectiv cu membrii directoratului societăţii, să facă un inventar şi să încheie un bilanţ, care să constate situaţia exactă a activului şi pasivului societăţii, şi să le semneze.
(4) Lichidatorii sunt obligaţi să primească şi să păstreze patrimoniul societăţii, registrele ce li s-au încredinţat de administratori, respectiv de membrii directoratului, şi actele societăţii. De asemenea, aceştia vor ţine un registru cu toate operaţiunile lichidării, în ordinea datei lor.”
doru1310 a scris:
am o firma care a fost dizolvata de o hotarare judecatoreasca.acum mi s-a dat un lichidator din oficiu care imi cere sa-i depun toate actele firmei. Din ultima balanta reiese ca am in casa 230 ron iar in banca 5078 ron. Problema e ca in banca nu mai sunt acesti bani ei fiind scosi in noiembrie 2005 dar nu stiu ce s-a intamplat cu extrasul de cont ca nu a fost inregistrat de contabil. Lichidatorul imi cere sa depun acesti bani la el. Intrebarea mea este daca e normal sa-mi ceara acest lucru. Trebuie sa depun acesti bani sa dispuna el de ei cum vrea si mai ales ca nu dispun de acesti bani.

Buna ziua,
Conform prevederilor legale in vigoare, in caz de faliment, Lichidatorul judiciar, sub supravegherea Judecatorului sindic, poate solicita si obtine dreptul de a verifica necesitatea, oportunitatea si legalitatea oricarei actiuni/inactiuni (comerciale, administrative, legale, etc.) intreprinse de fostii Administratori in numele si pentru SC, pe o perioada de cel mult 3 ani inainte de data deschiderii procedurii.
In masura in care, cu nerespectarea legii, aceste actiuni/inactiuni au pagubit SC, ele pot fi anulate, pentru a readuce in patrimoniul societatii eventualele prejudicii.
In acest caz situatia se poate complica, Lichidatorul desemnat putand cere atragerea raspunderii personale (civile, administrative sau penale, dupa caz) a administratorului pentru gestiunea SC cu incalcarea prevederilor legale in vigoare, in special cele din Legea contabilitatii, din Codul Fiscal si din Codul de Procedura Fiscala si/sau pentru gestiune frauduloasa in dauna societatii si/sau a tertilor.

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Daca din ultima balanta rezulta ca aveti active circulante cat si active imobilizate aveti obligatia predarii acestora catre lichidatorul judiciar impreuna cu predaea gestiunii.
Aveti obligatia de a depune in contul indicat de catre lichidator a sumelor care apar ca fiind inregstrate in balanta cat si a capitalului social al societatii. Aceste sume vor fi folosite impreuma cu sumele obtinute din valorificarea activelor societatii pentru plata creditorilor si pentru administrarea procedurii falimentului.
Nedepunerea lor atrage raspunderea administratorului si da posibilitatea lichidatorului judiciar sau creditorilor sa ceara antrenarea raspundeii patrimoniale pentru plata pasivului debitoarei conform art 138 Legea 85/2006 privind procedura insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment molnarjoe molnarjoe intrebarea mea este: - daca falimentez o firma, si bunurile firmei nu acopera datoriile, ce se intampla. meionez firma are 2 asociati 50% - 50% (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului un om simplu un om simplu Parintii mei au avut un srl in care tatal meu era asociat iar mama administrator. Societatea a intrat in insolventa iar adum dosarul este pe masa ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creante in frauda creditorului danasimo danasimo In ce conditii poate un creditor (de ex. finantele) sa obtina anularea unei cesiuni de creante facuta de o firma catre o alta firma? Cum poate dovedi ca ... (vezi toată discuția)