avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces schimbare custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces schimbare custodie

Buna seara,am divorțat în urma cu 7 luni in urma casatorie a rezultat cu copil de 2 si 5 luni iar acum 2 luni am deschis proces tatălui ptr a schimba programul de vizita si a exercita eu drepturile asupra copilui si noi având custodie comună,El a început să mă acuze si sa imi fac tot felul de reproșuri nefondate ,el are dreptul să ia copilu in fiecare weekend si in fiecare zi sa stea cu el 5 ore ,in urma acestor acuze am deschis acest proces dar si ptr ca am vazut la copil o serie de schimbari,dar mai ales ca eu incerc sa imi educ copilu si sa il fac sa inteleaga ce are voie si ce nu iar tatal il lasa sa faca ce vrea,iar cand copilu vine de la tata e bulversat si nu ma mai inteleg cu el .intrebarea mea este ce sansa are el sa castige procesul si sa imi ia copilu ptr ca ma amenința că imi ia copilu si ce procese mai poate deschide el tinand cont ca la procesul deschis de mine se mai aduca si o acțiune de calomnie???si eu am înregistrat când el imi aduce acele acuze am si martorii,Si ce dovezi as mai putea pune la dosar ca sa imi pot eu creste si educa copilu cum trebuie,El la creșterea copilui participă doar cu pensia alimentara si ce ii mai ia niste haine in rest nimic daca eu incerc sa ii spun ca copilu nu e bine sau alte lucruri imi spune daca nu esti in stare sa il crești da mi l mie.multumesc
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 10:16, 20 Septembrie 2018
Custodia exclusiva se poate obține doar cu probe solide.
Va recomand sa va angajați un avocat care sa va ajute sa câștigați .
In opinia mea nu aveti sanse sa castigati autoritate parinteasca unica.
Aveti sanse mari la autoritate exclusiva, asa cum v-a spus si dna avocat. Valorificati aceste sanse!
L 272/2004, completata si modificata:
art 37
alin 7: Se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti.
alin 8: In cazul existentei unor neintelegeri intre parinti cu privire la exercitarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor parintesti, instanta judecatoreasca, dupa ascultarea ambilor parinti, hotaraste potrivit interesului superior al copilului.
Dat fiind faptul ca aveti mai sus citate din lege, cred ca nu aveti nevoie de un avocat ca sa pricepeti ca motivele prezentate de dumneavoastra ( daca sunt singurele) nu pot fi considerate motive intemeiate.
Din ce ati mentionat, nu exista nici un risc la adresa copilului. Pentru pareri diferite intre parinti atata timp cat tatal participa activ la cresterea copilului nimeni nu o sa va acorde custodie exclusiva. Sa nu mai mentionez faptul ca daca deschideti cutia Pandorei tatal poate depune si el intampinare prin care sa solicite domiciliul copilului la el mai ales ca singura ati mentionat referitor la copil
nu ma mai inteleg cu el

Am insa marea rugaminte, daca deschideti proces de custodie exclusiva sa ne comunicati si noua rezultatul.
Intampinarile din penitenciar nu cred ca sunt de succes.
Citatele din lege nu va sunt suficiente. Urmati sfatul dnei avocat care v-a indemnat sa va angajati un avocat, apreciind ca aveti 80% sanse.
Nu invocati imposibilitatea de a va intelege, desi exista o hotarare si in acest sens, mai ales daca nu aveti probe, invocati in primul rand imposibilitatea de a va intelege. Dar avocatul la care veti apela va sti mai bine, ce si cum.

Alte discuții în legătură

Custodie copil Loredana Diaconu Loredana Diaconu Cum obtin custodia copilului si ce acte imi trebuie? La cine apelez prima data? (vezi toată discuția)
Bună ziua, eu și prietenul meu avem un copil de 10 luni. relația ... Andreea.Ana Andreea.Ana Bună ziua, Eu și prietenul meu avem un copil de 10 luni. Relația noastră este foarte precara, el având mari probleme cu alcoolul. De copil se ocupa ... (vezi toată discuția)
Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)