avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concedii medicale suprapuse
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concedii medicale suprapuse

Buna ziua! Ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea situatie: Am o angajata care mi-a adus 3 concedii medicale care se suprapun: CM1 este din ziua 04 a lunii pana in ziua 08, CM2 este din 08 pana in 25, iar CM3 este din 24 pana in 31. Cele 3 concedii medicale au coduri de indemnizatie diferite. Avand in vedere ca se suprapun, care ar fi modul corect de inregistrare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Simo1 , utilizator 16:05, 19 Septembrie 2018
Normele de aplicare a OUG nr.158/2005:
art.33
.....
(3) În situația în care unui asigurat i se acordă în aceeași lună două certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumită perioadă, indemnizația se calculează după cum urmează:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizația se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilității acestuia și data începerii valabilității celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rămase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica „Observații“ a certificatului de concediu medical „Suprapunere cu CM seria ..... nr. ..............“;
b) pentru al doilea certificat medical, a cărui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizația se calculează în mod corespunzător, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.

(4) În situația în care unui asigurat i se acordă certificat de concediu medical pentru o anumită perioadă, iar asiguratul dorește să își reia activitatea profesională înainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, în mod corespunzător, de către medicul care a eliberat certificatul.

(5) În situația în care asiguraților prevăzuți la art. 1 alin. (1) lit. A și B din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, li se acordă certificat de concediu medical în aceeași zi în care au desfășurat activitatea în cadrul programului complet de lucru, indemnizația se va acorda numai pentru zilele următoare celei în care a fost acordat certificatul.
Ar trebui sa fie luate in considerare astfel: CM1: 04-07; CM2: 08-23; CM3: 24-31? Am citit si anterior postarii initiale art. respectiv, insa avand in vedere ca toate cele 3 cm au perioade suprapuse nu imi este foarte clar modul de inregistrare.
Corect este cum ati mentionat dvs. : CM1: 04-07; CM2: 08-23; CM3: 24-31.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia daca doua certificate de concediu medical se suprapun pentru o anumita perioada? dali_c dali_c Buna ziua. Am un salariat cu cm din 12 oct pana la 31 oct eliberat de spitalul judetean cu cod indemniz.13. La 26 oct s-a internat la spit.de infectioase si ... (vezi toată discuția)
Suprapunere medicale geony geony Buna ziua. Astazi persoana de la HR mi-a adus la cunostinta ca mi se suprapun 2 medicale de la acelasi doctor ,eu avand unul din 18-09-14 pana pe 24-09-14(de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Pentru luna august am un salariat cu 2 certificate de concediu medical, si anume: a). 02-05 august, initial, cod ind. 01, cod diag. 653 b). ... (vezi toată discuția)