avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculeaza indemnizatia daca doua certificate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculeaza indemnizatia daca doua certificate de concediu medical se suprapun pentru o anumita perioada?

Buna ziua.
Am un salariat cu cm din 12 oct pana la 31 oct eliberat de spitalul judetean cu cod indemniz.13. La 26 oct s-a internat la spit.de infectioase si imi vine cu cm din 26 oct pana la 31 oct, initial urmat de alte doua cm in continuarea acestuia, toate trei cu cod 06. Cum ii calculez indemnizatia in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 07:57, 2 Octombrie 2014
Daca am inteles eu bine situatia,este vorba despre suprapunerea a 2 cm pt. acelasi interval,respectiv perioada 26-31 octombrie,cand exista atat afectiunea cardiovasculara,cat si urgenta medico-chirurgicala.
In acest caz,va aflati sub incidenta pc.16 din
Ordinul MS/CNAS nr.430/470/2010 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 60/32/2006.


16. La articolul 37, dupa alineatul (2) se introduc doua noi alineate, alineatele (3) si (4), cu urmatorul cuprins:
“(3) In situatia in care unui asigurat i se acorda in aceeasi luna doua certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumita perioada, indemnizatia se calculeaza dupa cum urmeaza:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizatia se va calcula numai pentru zilele cuprinse intre data inceperii valabilitatii acestuia si data inceperii valabilitatii celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele ramase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va inscrie in rubrica «Observatii» a certificatului de concediu medical «Suprapunere cu CM seria …..nr. …………..»;
b) pentru al doilea certificat medical, a carui incepere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizatia se calculeaza in mod corespunzator, pentru toate zilele cuprinse in perioada de valabilitate a acestuia
.
Multumesc pentru raspuns. O zi frumoasa !
CINE COMPLETEAZA LA OBSERVATII CA CM1 SE SUPRAPUNE CM2?
DOCTORUL SAU HR FIRMEI
Completarea la rubrica Observatii o face persoana care se ocupa de calculul concediilor medicale la angajator, care completeaza si celelalte rubrici de pe certificatele medicale aferente angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concedii medicale suprapuse Simo1 Simo1 Buna ziua! Ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea situatie: Am o angajata care mi-a adus 3 concedii medicale care se suprapun: CM1 este din ziua 04 a lunii pana ... (vezi toată discuția)
Suprapunere medicale geony geony Buna ziua. Astazi persoana de la HR mi-a adus la cunostinta ca mi se suprapun 2 medicale de la acelasi doctor ,eu avand unul din 18-09-14 pana pe 24-09-14(de ... (vezi toată discuția)
Suprapunerea concediilor medicale sorinacizmas sorinacizmas Buna ziua, As dori sa stiu daca am 2 concedii medicale care se suprapun (05.03.2014-14.03.2014 neurologie si 12.03.2014-17.03.2014 neurochirurgie) iar ... (vezi toată discuția)