Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problemele părinților despărțiți: pensie de întreținere, program de vizită, domiciliul minorilor etc.

Bună ziua,

Acest topic se vrea a fi un loc unde părinții despărțiți împărtășesc experiențe sau opinii despre modul în care trebuie gestionate / rezolvate problemele legate de minori, apărute după destrămarea cuplului.

Cu speranța că va fi util atât pentru forumul Dreptul familiei, în special, cât și pentru membrii comunității în general, vă doresc spor la postat.

O zi frumoasă tuturor!
Manuela
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acea femeie de 8 ani de zile isi abuza copilul, asa este lucreaza si acum la Petrom.Desi tatal avea drept de legaturi cu fiul erau anulate,
Din cate stiu tatal a primit penalitati de 300 ron si 27.000 lei in total pe care nu i-a executat.
Tatal s-a recastorit si are alte doua fetite.Mama a fost condamnata la 3 luni cu suspendare apoi copilul reincredintat tatalui pentru a fi scos din situatia de abuz.
Mai bine de 5-6 luni mama nu mai avea nici un drept asupra copilului, pana la urma tatal s-a dus si l-a luat de la scoala este o poveste care e traumantizanta.S-a ajuns la politie a venit si DGASPC ul si legal custodia era la tata, mama fara drept de vizita .Mama a luat copilul in brate si a vrut sa fuga din sectie tatal si DGASPC ul s a opus s a tras de copil cert este ca mama a fost amendata si DGASPC a luat copilul in plasament, desi i-a explicat mamei ca legal in acel moment tinea copilul de 6 luni ilegal, el trebuie sa mearga la tata.
Copilul saracul nu putea sa mearga la tata, caci mama il alienase 8 ani, in special bunica.
Aici se vede rautatea si ura unor parinti, a preferat sa lase copilul in plasament decat sa mearga la tata.Sa stea copilul printre 15 copii, in conditii deloc bune, fara televizor, fara camera lui, fara nimic din ce avusese 8 ani.Va dati seama ce soc a fost pentru copil?sa ajungi intru-un camin cu 34 copii?tigani cu probleme, mancare nu c acasa.....
Daca esti cu adevarat parinte, lasi ura la o parte inceasul al 12 lea si zici decat la camin mai bine la tata, dar nu ura e mai mare decat dragostea de copilul tau.
Dupa 4 zile copilul a fost convins de psiholog sa mearga la tata sa vada cum e.Acolo fericire, casa cu curte langa Ploiesti, doua surori de varsta lui, camera personala pentru copil, viata de familie.Copilul s-a indragostit de viata cu tatal sau, care si-a dat demisia de unde muncea , si-a vandut un imobil si se ocupa 24 ore din 24 de cei 3 copii, ii duce la scoala, la dansuri pe baiat le tenis si carting, de la 7 dimineata si pana la 19 seara se ocupa strict de cei 3 copii.
Copilul se simte foarte bine, dar din nefericire pentru mama, si-a dat seama prin ce a trait 8 ani, si desi mama a facut ordonanta si fond si a primit cel mai mare program de relatii personale din ce am vazut eu, desi a fost condamnata 3 luni tocmai pentru nerespectarea relatiilor, copilul pur si simplu nu mai vrea sa mearga cu ea.
Eu am vb cu ea personal ca de la mama la mama, insa din pacate e bolnava, in depresie.Copilul nu-i spune decat ca vrea sa fie un copil normal, ca el vrea sa stea si sa se joace cu sororile lui.
Ca sa intelegeti dupa ce tatal a luat copilul, desi mama nici nu avea voie sa l vada o lasa sa vina acasa la el si sa stea cu copilul singuri, desi dupa 8 ani in care el l-a vazut la usa sau in Mall e mare lucru.Deci el, desi ea nu avea nici un drept, nu i-a platit cu aceiasi moneda.
Nu stiu cu siguranta ca tatal nu l alieneaza acum, stiu doar ca i-am vazut pe toti 5, 3 copii plus tatal si sotia foarte feiciti, e adevarat la Therme.
Din nefericire, bunica in special si mama, culeg ce au semanat, copilul a facut 11 ani si a inteles ce i s a intamplat si in ce situatie a fost, nu i reproseaza mamei nimic decat ca ii spune sa l lase in pace si ca se vor vedea când va vrea el.
Acum 2 saptamani a fost ziua ei, si copilul a fost incurajat de tata sa o sune sau sa dea un sms, in prima faza a spus ca nu are numarul, tatal i-a bagat nr de tel in telefonul lui, iar seara a fost intrebat ai sunat o pe mama ta sa-i spui LA multi ani?Raspunsul a fost nu, si nu o faci? nu ca am sters numarul......

Asta se intampla când copilul realizeaza ce i s a intamplat, isi va renega parintele care l-a abuzat, indifernt ca vb de mama sau de tata, cel care l-a pacalit va primi ceea ce merita si anume refuzul,
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din postarea de mai sus rezultă:
1.Copilul a fost luat de tată de la şcoală, deci copilul mergea la şcoală, nu era reţinut de mamă
2.în condiţiile descrierii plecării copilului de la domiciliul mamei, rezultă că , în continuare, el nu a vrut să meargă la tată, fiindcă, mama neavând nici un drept, nu putea să-l oprească
3.tatăl avea resurse ca să plătească pensia alimentară copilului şi înainte, dacă nu din muncă, din chirii, a minţit şi a lipsit copilul de mijloacele materiale de trai timp de 10 ani, iar în următorii 8 ani, creşte copilul din banii mamei
4. dacă copilul de 11 ani a înţeles ce i s-a întâmplat (probabil ajutat), dar acum nu înţelege ce i se întâmplă, înseamnă că nu prea înţelege nimic. Poate peste alţi 11 ani, va înţelege ceva, dar vă asigur că la 18 ani, îi va renega pe amândoi, dacă va mai fi
Îmi pare rău că nu pot vorbi cu respectiva mamă, să o sfătuiesc să-şi şteargă cei 11 ani din viaţă în care s-a dedicat copilului şi să-şi refacă viaţa, dar să-şi aleagă partenerul cu mai multă atenţie, iar dacă îşi mai doreşte un copil, să-l conceapă în vitro, cu donator necunoscut.
Să uite complet acest copil, care, prin atitudinea lui, nu o merită, merită , în schimb, din plin, să fie crescut de o mamă vitregă şi de un tată care, mişeleşte, l-a luat din casa părintească. Poate, cu timpul, acest copil ajunge să şi judece, unii sunt mai precoce, alţii mai retardaţi...
Ca să-şi dea seama că sacrificiul ei nu a meritat, să ia exemplul băiatul puternicului zilei, care a a fost de acord ca mama lui, care l-a crescut până la maturitate, să nu fie invitată la nunta lui, dar şi-a acceptat tatăl cu iubita mai tânără ca proaspăta soţie , acesta e respectul pe care unii copii le au faţă de părinţi
Oricum, tot comportamentul copilului se mulează pe definiţia "alienării parentale" din vestitul Protocol (nesecret!)
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Copilul a fost luat de tată de la şcoală, deci copilul mergea la şcoală, nu era reţinut de mamă

Daca merge 3 zile la scoala dintr-un semestru intreg nu se cheama ca a mers la scoala.
2.în condiţiile descrierii plecării copilului de la domiciliul mamei, rezultă că , în continuare, el nu a vrut să meargă la tată, fiindcă, mama neavând nici un drept, nu putea să-l oprească
copilul s-a dus la tata din plasament. A fost decizia lui.
3.tatăl avea resurse ca să plătească pensia alimentară copilului şi înainte, dacă nu din muncă, din chirii, a minţit şi a lipsit copilul de mijloacele materiale de trai timp de 10 ani, iar în următorii 8 ani, creşte copilul din banii mamei

Doamna, cititi cu atentie. Banii pe care tatal ii platea pentru copil se duceau la avocati si copilul era tinut de catre mama la limita subzistentei. Daca dorea sa traiasca din banii mamei tatal executa banii din penalizari, dar nu a facut- o si e la mintea cocosului de ce. Nu mai mintiti si acceptati adevarul. Sprijiniti o mama care isi abuza propriul copil in mod barbat.
4. dacă copilul de 11 ani a înţeles ce i s-a întâmplat (probabil ajutat), dar acum nu înţelege ce i se întâmplă, înseamnă că nu prea înţelege nimic. Poate peste alţi 11 ani, va înţelege ceva, dar vă asigur că la 18 ani, îi va renega pe amândoi, dacă va mai fi

Se pare ca nu. In sfarsit a ajuns intr-un mediu sanatos si fericit, nu mai indura lipsuri.
Îmi pare rău că nu pot vorbi cu respectiva mamă, să o sfătuiesc să-şi şteargă cei 11 ani din viaţă în care s-a dedicat copilului

Cu o singura mentiune, ar trebui sa adaugati cuvantul "abuzarii" in fata copilului.
Să uite complet acest copil, care, prin atitudinea lui, nu o merită

Doamne fereste! am batut in lemn cand v-am citit. Copilul infometat si sechestrat nu o merita? Doamna dar sunteti mama, nu va tremura deloc sufletul la calvarul unui copil?
Pai nu spuneati ca are discernamant si stie ce se intampla copilul si are sentimente? Sau i le acceptati doar pe alea care va convin ?
Eu imi iubesc copilul indiferent de ce ar face si nu as putea sa uit de el sau sa il iubesc mai putin daca actiunile lui nu mi-ar conveni. Chiar recititi ce scrieti?
Poate, cu timpul, acest copil ajunge să şi judece, unii sunt mai precoce, alţii mai retardaţi...

Incredibil cata ura pentru un copil care nu mai face dupa cum doreste mama, e retardat......
Vedeti cat venin va rasare din fiecare cuvant? Cum sa vrea copilul dumneavoastra sa petreaca timp cu tatal lui daca asta l-ar face nerecunoscator si handicapat?
Doamne sfinte!
Oricum, tot comportamentul copilului se mulează pe definiţia "alienării parentale" din vestitul Protocol (nesecret!)
exact......asta se intampla cu copii care au fost alienati parental de un parinte si sunt scosi din abuz. Asta e ceea ce primesc abuzatori. Si culmea, nici atunci nu isi recunosc vina. E copilul handicapat sau nerecunoscator dar vina lor, a celor care l-au crescut nu e deloc. niciodata.
Martonze, nu ma asteptam la atata ura si obida.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, sunteţi reprezentantul perfect al asociaţiilor , aveţi modul de gândire al celor care azi conduc ţara şi oricine îndrtăzneşte să-i combată, este anihilat.
Un copil care merge 3 zile la şcoală într-un semestru, nu participă la concursuri şcolare, corect?
Copilul a ajuns în plasament fiindcă nu a vrut la tata, în plasament a fost convins de psiholog şi, bănuiesc, de trăirile alături de "colegii" din plasament, deci a fost contrâns.Poate cunoaşteţi, din poveşti, cum scoteau anchetatorii declaraţiile de la acuzaţi, de mărturiseau aceia şi ce nu au făcut niciodată, numai ca să scape de tortură?!
Doamnă When, aţi avut dvs. vreun avocat care să vă susţină într-un proces cu 150 lei/lună, adică 1800 lei/an?! Cunoaşteţi tarifele avocaţilor? Afirmaţia asta se mulează pe dilema multor plătitori de pensie alimentară minimă dacă nu cumva banii viraţi de ei sunt folosiţi pentru interesul părintelui şi nu a mamei!? Doamnă, cu 150 -200 lei/lună nici măcar laptele consumat zilnic de copil nu se poate cumpăra!
Acuzaţi o mamă hărţuită cu procese că a cheltuit banii pe avocaţi? Păi dacă lucrează, are timp de zeci de procese demarate de cel fără venit, dar mult iubitor de copil?
Cât despre executarea celor 27000 lei, nu am ce spune, titlul e valabil şi acum şi oricând se poate executa, mai sunt cazuri în care creditorii întrerup executarea, pentru a se respinge contestaţia la executare şi după ce instanţa respinge contestaţia, o iau de la început, este metoda ARPCC, experimentată.
Da, copilul are sentimente, iar despre discernământ, chiar v-am explicat mai sus că sunt excepţii, unii copii sunt precoce, alţii sunt retardaţi.
Acuzaţi, ca inchizitorii. Când copilul nu vrea să meargă cu un membru al asociaţiei, e alienat.Când copilul nu vrea să plece de la un membru al asociaţiei, NU este alienat, ci este un răspuns la abuzuri.
Haideţi, doamnă, vă potriviţi perfect în echipa antenei3 sau Luju
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul a ajuns în plasament fiindcă nu a vrut la tata, în plasament a fost convins de psiholog şi, bănuiesc, de trăirile alături de "colegii" din plasament, deci a fost contrâns.Poate cunoaşteţi, din poveşti, cum scoteau anchetatorii declaraţiile de la acuzaţi, de mărturiseau aceia şi ce nu au făcut niciodată, numai ca să scape de tortură?!

si acum nu mai vrea sa plece de la tata......ca sa vezi mare minune ca tot se apropie Craciunul. Asta de rau ce a fost torturat.
Acuzaţi o mamă hărţuită cu procese că a cheltuit banii pe avocaţi? Păi dacă lucrează, are timp de zeci de procese demarate de cel fără venit, dar mult iubitor de copil?

Nah ca mama hartuita a ajuns hartuitoare. Dar desigur, are o scuza nu, ca acum incearca sa-si recupereze copilul nerecunoscator si handicapat.
Cât despre executarea celor 27000 lei, nu am ce spune, titlul e valabil şi acum şi oricând se poate executa, mai sunt cazuri în care creditorii întrerup executarea, pentru a se respinge contestaţia la executare şi după ce instanţa respinge contestaţia, o iau de la început, este metoda ARPCC, experimentată.

Deci in acest moment, desi ar fi putut lua banii tatal care doar asta doreste totusi nu ii ia. Mmmmmmmm, mai sa fie.
Da, copilul are sentimente, iar despre discernământ, chiar v-am explicat mai sus că sunt excepţii, unii copii sunt precoce, alţii sunt retardaţi.

Pai si daca copii care refuza sa plece cu parintele la programul de legaturi personale stabilit de instanta sunt asa, mai retardati. Ce facem sa ii ajutam? Iii lasam asa sa isi hotarasca singuri soarta cand saracutii nu au discernamant? Nu mai bine nerezidentul ca executa rezidentul ca respecta opinia copilului mai retardat?
Acuzaţi, ca inchizitorii. Când copilul nu vrea să meargă cu un membru al asociaţiei, e alienat.Când copilul nu vrea să plece de la un membru al asociaţiei, NU este alienat, ci este un răspuns la abuzuri.
Haideţi, doamnă, vă potriviţi perfect în echipa antenei3 sau Luju

Va intreb doamna, ce va acuza sunt insa raspunsurile pe care le dati.
Copilul nu vrea la tata are discernaman, vrea la tata este handicapat si parintele celalalt ar trebui sa il uite. Cam atat despre dragostea neconditionata a unui parinte si despre asumarea responsabilitatii.
Un copil nerecunoscator e un copil care ar trebui sa fie uitat de parintele care e tinta nerecunostintei lui.
Si acum va intreb, copilul dumneavoastra de ce il aveti? Ca sa va arate recunostinta, sa va spele la batranete, sa va intretina? Unde e linia care delimiteaza dragostea si nepasarea? La dumneavoastra unde e trasa?

Ca o ultima idee, era acum mai multi ani un articol scris de mama unei fetite cu retard. care povestea ce simte cand aude cuvinte de genul asta folosite cu atata usurinta si in asa contexte jignitoare. Nu stiti si sper sa nu aflati niciodata ce inseamna un copil cu handicap altfel nu v-ati avanta in a faceafirmatii de genul celor de mai sus.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2018
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)