avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinte de munca pt pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinte de munca pt pensionare

Doresc sa obtin adeverinte de vechime in vederea pregatirii dosarului de pensionare. Pentru angajatori desfiintati dupa 1989 ( din tara si din Bucuresti), cum pot sti cui ma adresez? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:05, 10 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
]1. Reconstituirea vechimii in munca (in cazul in care s-a pierdut carnetul de munca) se face pe baza adeverintelor de vechime, intocmite de catre angajatori/lichidatorii acestora in cadrul carora s-a prestat activitate in baza contractelor individuale de munca sau de catre inspectoratele teritoriale de munca pe baza unei cereri insotita de urmatoarele documente :
- Monitorul Oficial al Romaniei in care s-a publicat pierderea carnetului de munca;
- copie C.I.

2. Reconstituire vechime in munca :
Mai intai, este necesar sa declarati pierduta cartea de munca in Monitorul Oficial, prin care sa evidentiati demersurile de reconstituire a actului.

Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

Cu o copie a anuntului sa mergeti la toti angajatorii, care sa va dea o adeverinta prin care sa va reconstituie perioada de munca petrecuta in unitate. Aici problema este mai complexa, intrucat o parte din angajatori mai exista , iar unii nu. Astfel:

- pentru perioadele de dinainte de 1990 , va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime , iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator

- pentru perioadele cuprinse intre 1990 pana la 01.01.2011, va puteti adresa direct ITM-ului in raza careia a avut sediul fostul angajator, sens in care veti depune o solicitare in care trebuie sa mentionati datele dvs de identificare, nume,prenume, CNP, adresa ,precum si societatile la care ati lucrat - de preferabil sa scrieti numele corect si CUI-ul acestora. La solicitare veti atasa : copie C.i., copie Monitor Oficial unde ati publicat pierderea carnetului de munca.

- pentru perioadele de dupa 01.01.2011, va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime, iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator sau sa luati legatura cu lichidatorii judiciari sau cu detinatorii legali ai arhivei acestora.
Chestiunea nelamurita este: cum aflu unde dunt arhivele vechilor angajatori.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Postati perioadele si care au fost angajatorii ... poate va ajutam cu mai multe informatii.
Va multumesc,am sa o fac.
Unde pot găsi arhiva Băncii Agricole Constanța

Alte discuții în legătură

Pierderea cartii de munca ce se poate face atunci cad o persoana ... JOHNVASILE JOHNVASILE Pierderea Cartii de Munca Ce se poate face atunci cad o persoana si-a perdut cartea de munca si a indeplinit varsta de pensionare (vezi toată discuția)
Care este procedura de reconstituire a cartii de munca Child2Lead Child2Lead Buna ziua, care este procedura de reconstituire a unei Carti de munca pierdute? Multumesc (vezi toată discuția)