avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Masina personala folosita in interes de munca pe pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Masina personala folosita in interes de munca pe pfa

Buna ziua,
Am contract de comodat pentru masina personala pe PFA. In prezent imi deduc 50% din combustibil ( nu fac foi de parcurs, etc).
Doresc sa atasez la contractul pe care il am intre PFA si firma (din UE) pentru care prestez servicii (IT si cartografie) faptul ca folosesc masina personala pentru activitati pe care le facturez catre ei. Firma respectiva m-a intrebat daca este reglementat in Romania si daca este o valoare x eurocenti(lei) / km, suma care sa acopere atat combustibilul cat si uzura masinii?
Cum pot adauga pe factura mea lunara aceste costuri? Daca pe factura de prestari servicii, pe langa suma lunara din contract trec si costurile cu deplasarile cu masina, banuiesc ca nu trebuie sa imi mai adaug inca un cod CAEN pe PFA ( gen inchiriere). Voi face o justificare intre PFA si firma contractanta, unde si cand am facut respectivii km, dar nu doresc sa fac alte hartii (foi de parcurs, ordin de deplasare sau alte hartii), ramanand sa deduc in continuare 50% din cheltuielile de combustibil si reparatii ale masinii.
Cel mai recent răspuns: FlorinDP , utilizator 11:23, 22 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va deduceti odata aceste cheltuieli cu auto folosit in interesul afacerii conform legislatiei noastre. Daca doriti puteti sa negociati sa fie trecut un mic procent direct in pretul pentru serviciul dumneavoastra prestat, nu sa apara distinct pe factura.
Firma din afara doreste ca aceste costuri sa fie trecute in factura detaliata pe un rand separat. Daca as avea o a anexa la contractul cu ei prin care se specifica un pret/km, si as trece pe factura cati km am facut in luna respectiva, incalc vreo prevedere legala?
Bineinteles, pentru suma suplimentara incasata pe langa ce deduc din combustibil si reparatii, voi plati taxe ca pentru orice venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot să deduc 50% din cheltuielile cu mașina personală, fără a face foi de parcurs, dacă o trec pe pfa prin contract de comodat? Loed Loed Buna. Pot sa deduc 50% din cheltuielile cu masina personala daca o trec pe PFA prin contract de comodat, dar fara foi de parcurs? Multumesc. (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Pfa in devenire: pot deduce cheltuielile privind carburantul? cum evidentiez piesele de schimb in cazul prestarilor de servicii? si altele... omumaro omumaro Buna ziua, lucrez la o firma de IT. In cateva zile imi vor iesi actele pentru PFA. Ma intereseaza: 1. contractul de comodat asupra masinii personale - ... (vezi toată discuția)