avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA in devenire: pot deduce cheltuielile privind ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA in devenire: pot deduce cheltuielile privind carburantul? cum evidentiez piesele de schimb in cazul prestarilor de servicii? si altele...

Buna ziua,
lucrez la o firma de IT. In cateva zile imi vor iesi actele pentru PFA.
Ma intereseaza:
1. contractul de comodat asupra masinii personale - se deduce doar carburantul sau si piese, revizii.
2. intrucat prestarile de servicii (service echipamente de birou) implica si inlocuire de piese, eu daca le achizitionez iar clientului ii dau factura prestari servicii, nu stiu cum se procedeaza cu stocul de piese?
3. este posibil sa colaborez si cu fostul angajator, ma poate ajuta cineva cu un model de contract de colaborare?...cel de pe site nu este de gasit
4. in cazul deplasarilor in fara localitatii, interventii sau cursuri, trebuie ordin de deplasare?
5. in privinta contabilitatii, am inteles ca este primara, nu am cunostinte despre asa ceva...ce anume trebuie facut? Facturi emise, facturi primite, bonuri carburant.
6. sediul social va fi acasa la parintii mei, facturile pe utilitati pot intra la cheltuieli?
7. taxele - ce taxe trebuie platite obligatoriu
Atat deocamdata.
Multumesc anticipat celor care ma for ajuta.
Cel mai recent răspuns: apppp , utilizator 09:40, 19 Aprilie 2012
Buna ziua.
1. De la 01.01.2012, puteti sa va deduceti 50% din cheltuielile cu combustibilul. Piesele si reviziile 100%, conditia este sa faceti un contract de comodat pe masina.
2. Puteti sa va deduceti piesele, insa recomandarea mea este sa faceti devize de lucrari la fiecare cilent pentru a demonstra ca ati folosit toate piesele achizitionate pentru serviciul prestat clientului.
3. Contract de prestari servicii gasiti cu sutele pe net ca si model
4. Da, faceti ordin de deplasare pentru a va putea deduce ce cheltuiti.
5.Puteti sa tineti si dumneavoastra contabilitatea, insa va recomand un contabil.
6. raspunsul este da.
7. Impozit venit, sanatate, pensii daca nu mai aveti nici un contract de munca.

Poate va incadrati la norme de venit.
buna ziua,

as mai avea si eu o intrebare. Dvs scrieti:

1. De la 01.01.2012, puteti sa va deduceti 50% din cheltuielile cu combustibilul. Piesele si reviziile 100%, conditia este sa faceti un contract de comodat pe masina.

Ce inseamna 50% mai exact? 50% din consumul documentat prin foile de drum? Sau 50% din consumul total pe luna? Aici nu mi-e foarte clar. Adica e o masura oarecum ilogica. Eu inteleg ca prin acest 50% se urmareste ca eu sa nu-mi trec pe firma si consumul in interes personal, dar daca eu documentez prin foi de drum un anumit consum si un anumit nr de km parcursi exclusiv in interesul pfa-ului meu, de ce sa nu-mi deconteze tot?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa ContSters166949 ContSters166949 De curand am deschis un PFA cu activitatea principala Administrarea Imobilelor pe baza de contract sau comision. Am facut contrect de comodat pentru apartament ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala deductibila Ari77 Ari77 Buna ziua, Am un PFA cu prestari servicii (vand produsele unei firme ca intermediar). Lucrez mult si pe teren, in 10 judete. Firma pt care lucrez a dat ... (vezi toată discuția)