avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cec sau bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cec sau bilet la ordin

care sunt cele mai importante diferente intre cele 2 ?
care dintre ele ofera cea mai mare garantie de plata si in consecinta ar trebui utilizat ?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 13:40, 10 Noiembrie 2009
CEC-ul are cea mai mare putere dintre instrumentele bancare de plata!
infosrl.avocatnet.ro/societa...
si.... in concret ?
Pe parcursul intregului an 2009 senzatia mea a fost ca nici un instrument de plata nu te poate apara impotriva "rau-platnicilor". Aceasta mai ales din cauza timpului si sumelor suplimentare pe care trebuie sa le aloci, ca si creditor, pentru o eventuala recuperarea debitului (chiar garantat cu bo sau fila cec)
Totusi, daca esti interesat, pe langa recuperarea debitului, si de tragerea la raspunderea penala a debitorului tau ....ramane utilizarea cu precadere a filei cec.
tocmai de asta am pus intrebarea , sa vad ce e la " moda " pentru ca sunt surprize tot mai dese .... iar sansele de a recupera ceva sunt ... limitate
totusi cred ca si ideea avalizarii BO de catre administrator este buna
daca nu mai are nimic pe firma ( sau mai nou inchide una deschide alta ) sa raspunda personal
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Se practica si ideea avalizarii bo, dar la fel de bine te poti trezi in situatia in care, la o eventuala executare, constati ca administratorul persoana fizica nu are bunuri personale.
Atunci nu-ti ramane decat maxima prudenta si analiza solvabilitatii si credibilitatii partenerului. Am ales inclusiv varianta diminuarii limitei creditului comercial si onorarea doar a comenzilor pana la o anumita valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare!!! fed2 fed2 Exista situatia urmatoare:o creanta parte acoperita cu BO,parte cu CECURI,parte neacoperita de instrumente de plata...O parte din debit(facturile ptr.care s-au ... (vezi toată discuția)
Cec si bilete la ordin Cent Cent Un furnizor mi-a comunicat prin curier (fara sa semnez de primire) ca va folosi fila CEC garantie Marti 10.03.2009 cu suma de aferenta unui contract ce a avut ... (vezi toată discuția)
Cec format vechi Nafets Nafets Mai poate fi depusa in banca si ulterior executata o fila CEC in alb (daca nu sunt bani), format vechi, lasat garantie la un contract pe anul 2008? Clientul ... (vezi toată discuția)