avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CEC si bilete la ordin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CEC si bilete la ordin

Un furnizor mi-a comunicat prin curier (fara sa semnez de primire) ca va folosi fila CEC garantie Marti 10.03.2009 cu suma de aferenta unui contract ce a avut valabilitatea pana in data de 10 ianuari 2009. Frustrant este ca pentru suma aferenta contractului eu am emis instrumente de plata (BO) pe care le-a receptionat prin posta (trimise cu scrisoare cu nota de inventar). A introdus in circuitul bancar instrumentele a caror scadenta i-au convenit iar acum va folosi fila CEC. Fila CEC e model vechi iar facturile pe care va dori sa le stinga cu acest instrument sunt facturi emise dupa 08 dec 2008. Are voie sa faca asta? Daca nu i-au convenit scadentele, de ce mai pastreaza instrumentele emise de noi? Ce pot pati eu ca si semnatar? Va accepta banca introducerea in sistem a filei CEC?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ofeliab , utilizator 22:47, 7 Mai 2009
Banca va deconta fila CEC pe format vechi daca aceasta a fost emisa inainte de data schimbarii formularelor de file CEC.
Dvs. mai aveti datorii catre acel furnizor??? Asta e foarte important.
Nu conteaza ca facturile sunt emise dupa 8 decembrie 2008, nu e obligatoriu sa completeze fila CEC cu date despre facturile respective.
Si apoi, in baza a ce document i-ati predat fila CEC garantie, ati semnat un contract?
Daca nu aveti nici o datorie neplatita si furnizorul nu are justificarea detinerii filei CEC printr-un contract de ex, in care sa fie mentionata seria filei CEC, declarati pierduta fila CEC si aceasta va fi refuzata pe acest motiv, astfel nu veti intra in interdictie bancara daca nu onorati fila CEC.
CEC-ul a fost predat odata cu contractul cu pv, avand seria trecuta. Conform normelor bancare va trebui totusi sa justifice depunerea instrumentului cu niste documente, avand in vedere ca e formatul vechi.
sunt doar un utilizator si imi dau cu parerea, dar cred ca cel mai bine este sa va informati banca printr-o nota si sa le spuneti asta. Personal n-as declara pierduta fila cec pt ca nu e pierduta. Pur si simplu cereti bancii sa tina cont ca creanta este nascuta dupa 8 decembrie si acest lucru contravine normelor BNR. Vedeti ce spun. Dar nu as declara pierduta fila pt ca un procuror s-ar putea sa inteleaga ca dv chiar ati avut intentia de a insela. Parerea mea. :)
Nu conteaza cind au fost facturile intocmite, conteaza ca acel contract este incheiat inainte de 8 dec si acele instrumente de plata au fost emise odata cu semnarea contractului la scadentele convenite in contract. Norma BNR nu specifica termenul de emitere a facturilor ci termenul de emitere al BO sau CEC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec format vechi Nafets Nafets Mai poate fi depusa in banca si ulterior executata o fila CEC in alb (daca nu sunt bani), format vechi, lasat garantie la un contract pe anul 2008? Clientul ... (vezi toată discuția)
Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)
Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)