avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poze facute angajatilor de catre directorul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poze facute angajatilor de catre directorul magazinului

Buna ziua, Lucrez intr un Hypermarket si tocmai ce am aflat ca directorul magazinului mi-a facut o poza sortand marfa de retur si a trimis-o pe whatap la grupul lor ( face asta cu toati angajatii). Care lege ii permite sa faca asta fara acordul meu? Ce as putea face eu in acest caz? Sa las lucrurile asa? Sau sa -mi apar interesele? Multumesc si astept raspuns cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: laura76c , utilizator 09:52, 24 Septembrie 2018
Fotografierea unei persoane aflate într-un spațiu privat, indiferent că acel spațiu îi aparține ei sau altei persoane, fără acordul acesteia, este de principiu interzisă, indiferent dacă este urmată sau nu de utilizarea acelei imagini sau înregistrări (art. 74 lit. c Cod Civil).


Potrivit art. 226 alin (1) Cod Penal: „Atingerea adusă vieții private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuință sau încăpere ori dependință ținând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepsește cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.”
Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


sursa : [ link extern ]

Multumesc . Am vazut si eu inregistrarea de cateva secunde, care este facuta exact din spate in timp ce -mi indeplineam sarcinile de servici Sincer de cand am aflat cu ce se ocupa ma simt scarbita si imi vine sa plec de acolo. Nu as lasa lucrurile asa, dar nici nu stiu incotro sa o apuc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca am inregistrat pe cineva audio razvanmarin1 razvanmarin1 Buna ziua, daca am inregistrat pe cineva audio fara ca persoana respectiva sa stie, ma poate da in judecata? Persoana stie doar ca a fost inregistrata, nu ... (vezi toată discuția)
Art. 226 - violarea vietii private Diana Matei Diana Matei Vecinul meu si-a instalat un sistem video de supraveghere in care doua camere video sunt indreptate catre curtea mea. Daca nu m-am inteles cu el sa-si indrepte ... (vezi toată discuția)
Înregistrare neautorizată convorbire luxi luxi Intra sub incidenta legii înregistrarea pe telefon de către un coleg a discuțiilor din vestiarul unei secții ? Daca da ce lege este încălcată cui ... (vezi toată discuția)