avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abuz telefonie mobila/recuperare creante.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abuz telefonie mobila/recuperare creante.

Buna ziua,

O sa fiu f scurt pentru ca am mai pus intrebarea asta dar mi-a dat o eroare asa ca nu mai scriu romane:)

In 14 martie 2017 am renuntat la contract cu o firma de telefonie mobila
in 16 se emite factura, din neglijenta uit de ea (factura de pre-pay) - 27.04 ron.
Din neglijenta, repet (stiind ca nu mai am contract cu ei - atunci a fost ultima zi), nu am mai intrat pe contul meu de pe site (telefonie mobila)

In 20.09.2018 (dupa un an si jumatate) ma cauta o agentie de recuperare, ca am sa le dau 102 ron (penalizari + factura).
Le spun ca NU am fost instiintat de aceasta creanta .. si imi spun ca ei au datoria din noiembrie, si din noiembrie pana in septembrie acum mi-au trimis scrisori la adresa mea din buletinul de pe atunci (intre timp mi-am schimbat domiciliul).
I-am intrebat daca tot mi-au folosit datele (adresa), de ce nu au folosit si adresa de e-mail pt ca acolo puteam raspunde si era mai simplu. Nu au stiut sa zica decat "anuntam aleatoriu".
Contractul cu firma respectiva de telefonie mobile l-am facut in februarie 2015.

Nu am dat in ultimii 2 ani nici un accord de prelucrare a datelor GDPR, insa nu stiu ce am semnat in 2015 cu firma respectiva. Am cerut copie dupa contract, insa mi s-a zis ca nu au acces la el.

Ce as putea sa fac? Mi se pare o nedreptate sa platesc suma respectiva, si cel mai deranjant este faptul ca aflu dupa 555 zile ca sunt restant.

In tot acest timp, firma de telefonie mobile NU m-a cautat niciodata (pe e-mail) pentru ca nr de telefon nu il mai aveam, sa imi spuna ca sunt dator, desi toate facturile pe care mi le emiteau erau online.

Un sfat? Ce as putea sa fac?

Sa fac plangere la ANPC? la cei cu GDPR? Sa platesc (desi mi se pare ca sunt neindreptatit)

Multumesc frumos,

Raul H.

Alte discuții în legătură

Companiile de telefonie au obligatia de a trimite lunar factura? PUSA.ES PUSA.ES Mama mea a avut un contract cu RCS/RDS pentru internet pana in ianuarie 2017, pentru cablu depasise perioada de 2 ani si se putea renunta la servicii, si un ... (vezi toată discuția)
Fara sanse in fata unei fraude in telefonie mobila ranyabv ranyabv Buna ziua. In luna iulie a acestui an persoane necunoscute mie si-au incarcat 2 cartele pre-pay folosindu-se de contul meu intr-o retea de telefonie mobila (cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii de catre firma de telefonie mobila vanea953 vanea953 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu urmatoarea situatie. Pina in anul 2013 am avut un contract cu o firma de tel. mob. Acest contract ... (vezi toată discuția)