avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decont naveta cadre didactice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decont naveta cadre didactice

Buna ziua, Intrebarea mea se refera la urmatoarea situatie:
fac naveta la 50 km distanta, de 4 ori pe saptamana, spre scoala unde lucrez. Am facut naveta pana acum si cu trenul si cu microbusul, valoarea abonamentului fiind 360 de lei. De acum inainte as trece la naveta cu masina personala, insa in aceasta situatie mi se deconteaza valoarea bonurilor, plafonata la valoarea unui abonament pe ruta respectiva, la clasa a -II-a la CFR. In legea privind decontul navetei cadrelor didactice nu se specifica niciunde ca e vorba de echivalentul unui abonament la CFR, ci a unei firme transportoare de pe ruta, insa la scoala mi se spune ca exista inca o lege care reglementeaza transportul in interes de serviciu si care specifica, ca dintre toate variantele de abonamente de pe ruta respectiva se alege valoarea cea mai mica, prin urmare cea a CFR-ului, si care e de 150 de lei. Prin urmare intrebarea mea este de care lege se tine de fapt cont in aceasta situatie, eu fiind cadru didactic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 25 Septembrie 2018
Norme Metodologice din 15 iulie 2015 privind decontarea cheltuielilor pentru naveta la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat
[ link extern ]

art.7
.....
(7) Decontarea cheltuielilor cu efectuarea navetei pentru personalul care se deplasează cu autoturismul/ambarcaţiunea proprietate personală sau deţinut/ă legal cu orice titlu, în cazurile prevăzute la alin. (6), se face la valoarea unui abonament pentru ruta respectivă sau pentru distanţe similare.
Si aveti idee despre ce lege e vorba cand spun ei ca ”legea spune ca se tine cont de valoarea celui mai mic abonament pe ruta”? Pentru ca pe forumurile din invatamant am discutat problema si foarte multi au aceeai situatie, in care li se deconteaza valoarea cea mai mica de pe distanta respectiva si pur si simplu nu ne dam seama in baza carei legi. Multumesc
Nu cred ca exista un astfel de act normativ. Solicitați-le sa va indice cadrul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont navetă profesori _lorica_ _lorica_ Bună seara, Am o problemă cu decontarea navetei și aș vrea să știu părerea dvs. 1. Între localitatea de domiciliu și școală sunt 18 km, dar nu ... (vezi toată discuția)
Naveta cadre didactice kis.katalin kis.katalin Buna ziua, Am o cadre didactice care solicita decontarea navetei cu autoturism, respectiva 7,5 l benzina premium/100 km. Dar mentionez ca cadre didactice ... (vezi toată discuția)
Decontare navetă profesori Traistaru Gheorghe Traistaru Gheorghe Bună ziua! Sunt cadru didactic navetist. Naveta între domiciliu și școală o fac cu autoturismul personal. Lunar depun documente pentru decontare, iar ... (vezi toată discuția)