avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... naveta cadre didactice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

naveta cadre didactice

Buna ziua,

Am o cadre didactice care solicita decontarea navetei cu autoturism, respectiva 7,5 l benzina premium/100 km.
Dar mentionez ca cadre didactice nu poseda permis de conducere (numai sotul are permis de conducere)
Intrebarea mea este : unitatea de invatamant are dreptul sa deconteze naveta cu autoturism?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Irina Aciobăniței , utilizator 22:43, 30 Septembrie 2022
Normele metodologice privind decontarea cheltuielilor pentru naveta la și de la locul de muncă a cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar din învățământul preuniversitar de stat din 15.07.2015
Art. 7
....
(6) Decontarea cheltuielilor cu efectuarea navetei se poate face pentru autoturismul/ambarcațiunea proprietate personală sau deținut/ă legal cu orice titlu atunci când:
a) pe ruta dintre localitatea de domiciliu/reședință și localitatea în care se află situată unitatea de învățământ nu există servicii de transport efectuate de operatorii de transport în comun sau programul acestora diferă semnificativ de orarul/programul unității de învățământ;

b) pe ruta dintre localitatea de domiciliu/reședință și localitatea în care se află situată unitatea de învățământ există servicii de transport efectuate de operatorii de transport în comun, însă cadrul didactic, respectiv personalul didactic auxiliar optează pentru transportul cu autoturismul/ambarcațiunea proprietate personală sau deținut/ă legal cu orice titlu.

(7) Decontarea cheltuielilor cu efectuarea navetei pentru personalul care se deplasează cu autoturismul/ambarcațiunea proprietate personală sau deținut/ă legal cu orice titlu, în cazurile prevăzute la alin. (6), se face la valoarea unui abonament pentru ruta respectivă sau pentru distanțe similare.

Autorurismul este proprietate personala ?
Da, autoturismul este proprietate personala, inmatriculata in numele sotului.
In speta, se poate deconta naveta .
Buna ziua. In aceeasi situatie sunt si eu. Pana acum CA mi-a aprobat decontarea navetei solicitand ca sotul meu sa depuna declaratie data la notar ca va conduce masina . Apoi mi s-a cerut lunar sa mentionez pe cererea de decont acest lucru. Acum nu mi se accepta nicio varianta , pe motiv ca masina nu e proprietate personală ! Prin urmare , chiar daca as avea carnet , mi s-ar cere sa am masina inregistrata pe numele meu ! Mi se pare absurd , atata timp ca orice bun achizitionat in timpul casatoriei este bun comun . Care este varianta corecta , va rog ? Declaratia notariala este obligatorie ? Cer abuziv decontarea navetei tinand cont ca fac naveta cu masina familiei condusa de sotul meu ? Mulțumesc frumos pentru un eventual răspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont navetă profesori _lorica_ _lorica_ Bună seara, Am o problemă cu decontarea navetei și aș vrea să știu părerea dvs. 1. Între localitatea de domiciliu și școală sunt 18 km, dar nu ... (vezi toată discuția)
Este legal sa nu mi se deconteze naveta? AlexandraIi AlexandraIi Sunt cadru didactic la o scoala din localitatea X. Menționez ca sunt navetista, iar distanta parcursa e de 100km/zi(50 dus, 50 întors.abonamentul pe ruta ... (vezi toată discuția)
Decont naveta cadre didactice anatelea anatelea Buna ziua, Intrebarea mea se refera la urmatoarea situatie: fac naveta la 50 km distanta, de 4 ori pe saptamana, spre scoala unde lucrez. Am facut naveta pana ... (vezi toată discuția)