avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decont navetă profesori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decont navetă profesori

Bună seara,
Am o problemă cu decontarea navetei și aș vrea să știu părerea dvs.
1. Între localitatea de domiciliu și școală sunt 18 km, dar nu există mijloc de transport în comun direct, ar trebui să ocolesc foarte mult și să schimb 2 mijloace de transport (maaaaare pierdere de timp), astfel încât prefer să fac naveta cu mașina personală. Dna contabilă nu vrea să ia în calcul abonamentele (de fapt adeverințele din care reiese prețul acestora) pe cele 2 rute. S-a interesat cât este valoarea unui abonament pe o distanță de 18 km și pe aceasta o ia în considerare.
2. Când face calculul pentru zilele din pontaj (în cazul meu, 3: marți, joi și vineri) împarte valoarea abonamentului la nr. de zile calendaristice ( nu lucrătoare) și apoi înmulțește cu zilele în care m-am deplasat la școală.

Ex.: Prețul abonamentului lunar pentru luna martie 160 lei
160 : 31 x 13 = 67 lei

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 30 Ianuarie 2020
Decontarea navetei se poate face pentru autoturismul proprietate personala sau detinut legal cu orice titlu atunci cand:
a) pe ruta intre localitatea de domiciliu/resedinta si localitatea in care se afla situata unitatea de invatamant, nu exista servicii de transport efectuate de operatorii de transport in comun sau programul acestora difera semnificativ de orarul/programul unitatii de invatamant.
b) pe ruta intre localitatea de domiciliu/resedinta si localitatea in care se afla situata unitatea de invatamant, exista servicii de transport efectuate de operatorii de transport in comun, insa cadrul didactic, respectiv personalul didactic auxiliar opteaza pentru transportul cu autoturismul/ambarcatiunea proprietate personala sau detinut/a legal cu orice titlu.

Decontarea se face la valoarea unui abonament pentru ruta respectiva sau pentru distante similare.

Decontarea navetei se realizează proporțional cu perioada de activitate din cadrul unei luni calendaristice, pe baza pontajului lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Naveta cadre didactice kis.katalin kis.katalin Buna ziua, Am o cadre didactice care solicita decontarea navetei cu autoturism, respectiva 7,5 l benzina premium/100 km. Dar mentionez ca cadre didactice ... (vezi toată discuția)
Este legal sa nu mi se deconteze naveta? AlexandraIi AlexandraIi Sunt cadru didactic la o scoala din localitatea X. Menționez ca sunt navetista, iar distanta parcursa e de 100km/zi(50 dus, 50 întors.abonamentul pe ruta ... (vezi toată discuția)
Decontare combustibil pentru cadre didactice. bună ziua dl popa ... Szivárvány Szivárvány Decontare combustibil pentru cadre didactice. Bună ziua dl Popa Gheorghe! Bună ziua tuturor! Sunt cadru didactic și am început să fac naveta 60km de ... (vezi toată discuția)