avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa adopt copilul fratelui meu pentru că ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa adopt copilul fratelui meu pentru că părinții lui nu au niciun venit iar eu îl cresc de la doi ani. Legea permite o astfel de adopție?

Dispun de toate conditiile materiale si doresc sa adopt copilul fratelui meu.Fratele meu impreuna cu sotia sa nu au niciun venit lunar .Precizez ca copilul creste si locuieste cu mine de la varsta de 2 ani in prezent are 14 ani si 10 luni si doresc aceasta adoptie doar in interesul copilului.Parintii sunt de acord.
Intrebari :
Legea permite o astfel de adoptie ?
Care ar fi algoritmul unei astfel de adoptii?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vladvyk , utilizator 23:05, 24 Octombrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Puteti sa faceti aceasta adoptie. Trebuie sa aveti in vedere diferenta de varsta intre dvs si nepot sa fie de minim 15 ani. Probabil ca da, daca il cresteti de la 2 ani. Daca sunteti casatorita, este nevoie si de acordul sotului dvs. Consimtamantul parintilor firesti, al sotului si al dvs.se da in fata instantei. Deoarece baiatul are 14 ani, i se va solicita si lui consimtamantul. Etapele sunt mai multe. 1. Evaluarea adoptatorului. Solicitarea se face la Directia generala de asistenta si protectia copilului de la domiciliul dvs. 2. Se obtine atestul de persoana/familie apta sa adopte.3 Apoi se deschide procedura adoptiei.4 Incredintarea in vederea adoptiei si 5. Incuviintarea adoptiei. Dureaza cateva luni. Dosarul cuprinde: Cererea de incuviintare, certificatele de nastere ale tuturor in copii legalizate, acel atestat, ceritficatele medicale si cazierele adoptatorilor, hotararile judecatoresti de incredintare in vederea adoptiei, respectiv, de deschidere a procedurii adoptiei. Va doresc mult succes si sa fiti un parinte minunat!
Bună dimineața !Vă mulțumesc !
Precizez : 1. Diferența de varsta este de 35 de ani . 2. Adopția o fac impreună cu șoțul . 3 Nu am copii .
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
vladvyk, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este in regula! Da fie intr- un ceas bun!
Buna seara !Revin cu vesti triste .Suntem inca in faza de inceput si nu stim cum sa procedam in continuare . Am intocmit dosarul de atestare ca familie adoptatoare .Ne-au vizitat de 2 ori cei de la Directia generala de asistenta si protectia copilului ocazie cu care au constatat ca in ce ne priveste pe noi totul este in ordine insa referitor la parintii copilului ne-au cam speriat .Incerc sa redau punctual din exprimarea dumnealor : ne-au pus in vedere ca din momentul in care se deschide procedura de adoptie daca se constata ca parintii biologici ai copilului sunt apti de munca si sunt de acord cu plasamentul sunt obligati sa presteze ore de munca in folosul comunitatii si in cazul in care nu raspund acestor solicitari li se aplica amenda penala si cum nu au cu ce sa o plateasca pot sa ajunga la inchisoare.Imi iubesc foarte mult nepotelul este sufletul meu il cresc de la 2 ani dar cum sa-i fac rau fratelui meu? Nu pot sa fac asta.
Intrebarile mele sunt; 1 .Abordarea celor de la Directia generala de asistenta si protectia copilului a fost una corecta sau este rea intentie ? 2. Ce e de facut in continuare ?
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2018
vladvyk, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata! Vestile nu sunt deloc rele pentru dvs. Daca sunteti dvs. oK, e minunat. Mergeti mai departe, daca si copilul isi doreste acest lucru. Eu va consider ca sunteti o persoana de buna credinta. D aceea v-am si raspuns la solicitare, avand in vedere un lucru minunat pe care vreti sa-l faceti. Dar, se pare, parintii firesti nu sunt in regula. Vazand ce v-au spus cei de la protectia copilului, sper ca interesul pentru aceasta adoptie sa nu fie cel pentru obtinerea indemnizatiilor lunare care se acorda in acest caz, constituind un ajutor financiar lunar oferit gratuit. Sper ca sunteti o persoana sincer interesata si nu urmariti foloase materiale. Banii sunt utili si bineveniti, daca sunt folosinti in cresterea si educarea copilului adoptat, si nu un venit pentru parintii copilului, care inteleg eu ca nu se ocupa cu nimic.
Daca sunteti cine ziceti ca sunteti, o persoana care doreste binele acestui copil, nimic nu va va opri sa realizati aceasta adoptie. Nu exista impedimente daca dvs, ca famile adoptatoare, sunteti in regula si aveti acordul parintilor firesti.
Mergeti linistita mai departe. Va asigur ca nu faceti niciun rau fratelui dvs. sau copilului. Altele sunt considerentele pe care cei de la protectie v-au spus acest lucru...si pe care eu le banuiesc, dar nu vreau sa le comentez, din respect pentru dvs si acest site.
Va doresc suflet curat si sa obtineti ceea ce va doriti!

Alte discuții în legătură

Adoptie copil paula38 paula38 buna ziua va rog din suflet sa ma ajutati cu orice sfat.problema este urmatoarea am in plasament legal fetita fratelui meu ,adica parinti au dat in urma cu 4 ... (vezi toată discuția)
Adoptia - copil aflat in plasament la o ruda paula38 paula38 buna ziua ,problema mea este urmatoarea ,am in plasament pe nepotica mea ,fetita fratelui meu ,este in plasament legal de 2 ani ,in prezent copilul are 8 ani ... (vezi toată discuția)
Adoptie crausanda crausanda Dorim sa infiem un copil. Care este procedura, care sunt actele necesare si daca sunt anumite conditii pentru a putea adopta un copil? (vezi toată discuția)