avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord extindere retea de gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord extindere retea de gaz

Buna
Doresc sa fac o extindere a unei retele de gaz deja existente. Reteau existenta a fost construita de o asociatie sponsorizata din fonduri din strainatate si toti care doresc sa se racordeze la aceasta retea trebuie sa plateasca o suma de 900$. In cazul meu reteaua ar trebui sa fie extinsa aproximativ 50m. Costul extinderii este suportat in parte de Delgaz, in parte de 5 familii care dorim sa facem extinderea. Problema a aparut in momentul cand reprezentantii asociatiei care detin reteau de gaz, cer si de la noi cate 900$, in conditiile in care reteaua nu ajunge pana la noi iar extinderea este suportata de Delgaz si noi. Este legala aceasta taxa pt fiecare bransare? Asociatia respectiva nu trebuie sa justifice ce servicii ofera pt aceasta suma de bani? In cazul in care nu fac nimic legat de lucrari de extindere sau bransare, este legala aceasta taxa?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Zoltan.Ormos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Zoltan.Ormos , utilizator 18:16, 1 Octombrie 2018
Bună.
Suma cerută de către asociație am aflat-o de la președintele asociației.
Mi s-au spus dolari, fiindcă sponsorizarea care au primit-o în 1996 "de la olandezi", pt realizarea rețelei de gaz, a fost în dolari. Acum se cere echivalentul în lei.

Și aveți dreptate, nu înțeleg termenii și nici pașii de urmat, de aceea am apelat la acest forum, pt sfaturi și explicații de la oameni care cunosc legea / pașii / termenii.

Mulțumesc.
Daca bransarea a fost acum 20 de ani, nu mai conteaza despagubirea aceea. Dar pentru a sti ce puteti face, eventual sa--i obligati in instanta sa va dea acordul, va trebuie sa stiti exact. Puteti intreba la firma de gaz.
Daca nu se va ajunge la un acord privind despagubirile este greu de crezut ca se va primi acceptul de racordare la o retea existenta de gaze. Fara acest acord, firma de gaze nu va aviza proiectul pentru bransament.
Mulțumesc pentru răspunsuri. Între timp am aflat că suma plătită este cu titlu de taxă de membru sau donație. Chitanță sau factură nu pot primi fiindcă este ONG fără activitate economică. Acordul asociației se cere de către consiliul local, pt a elibera autorizația de construire, nu de către compania de gaz (nu știu dacă are vreo importanță)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei ... Adeluta13 Adeluta13 Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu extinderea retelei electrice(CEZ). In 2013 parintii mei pentru a avea energie electrica in gospodarie a trebuit ... (vezi toată discuția)
Racordare gaze Iuli34 Iuli34 Bună ziua, locuiesc la curte, pe un drum de servitute, fiind ultima locuință construita, ca și poziție. Locuinta a fost racordata la rețeaua de gaze ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pt racordare curent electric dac_ian dac_ian Buna....detin un teren cu acces pe drum privat la care alaturi de alti 4 vecini sunt proprietar. Din 2008 incoace vecinii au amenajat drum,tras curent,apa etc ... (vezi toată discuția)