avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Racordare gaze
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Racordare gaze

Bună ziua, locuiesc la curte, pe un drum de servitute, fiind ultima locuință construita, ca și poziție. Locuinta a fost racordata la rețeaua de gaze naturale în decembrie 2010 printr-o lucrare de extindere a rețelei existente, cu plata integrală a lucrării de extindere plus despagubirea investitorului inițial. Între timp s-a mai construit încă o locuință, care s-a racordat la rețeaua de gaze naturale, printr-un branșament in coloana existentă, adică cea efectuată pe cheltuiala mea, fără a mi se solicita vreun acord sau înțelegere amiabilă de despăgubire.
Am depus sesizare la Distrigaz Sud rețele și mi s-a răspuns că soluția dată pentru respectivul branșament este de: "extindere coloană cu branșament aferent", drept urmare nu am dreptul la despăgubiri. Am trimis o alta sesizare in care am explicat că nu s-a efectuat nicio lucrare de extindere coloană, ci s-a efectuat branșament in coloana existentă și solicit verificare in teren. Răspuns: "ne menținem pozitia..."
Este posibil ca beneficiarul noului branșament să fi indus in eroare, cu bună știință, Distrigaz Sud rețele, referitor la extindere de coloană (nerealistă)?
Ce pot face in aceasta situație, să-mi pot recupera o parte din investiție?
Ce pot face vis-a-vis de Distrigaz Sud rețele, dacă se dovedește ca nereală acea extindere de coloană?
In speranța că m-am făcut înțeles,
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:25, 6 Decembrie 2017
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila cu proprietarul locuintei beneficiare de bransarea la coloana de gaze platita de dvs., pentru a va plati o cota parte, puteti deschide actiune in instanta impotriva proiectantului/ executantului lucrarii de bransare (presupun ca este acelasi - Distrigaz) in conditiile in care nu ati dat un aviz de racordare la teava construita pe banii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme racordare retea gaze Costin Cozma Costin Cozma Buna ziua. Am nevoie de cateva informatii legate de racordarea le reteaua de gaze a Distrigaz Sud (Targoviste). Am parcurs toti pasii pentru a deveni client ... (vezi toată discuția)
Despagubire investitori initial coloana gaze raducanu george daniel raducanu george daniel Buna ziua, In anul 2016 un vecin a dezvoltat reteaua de gaz pe o lungime de 313 m, cu PE 90,00 mm, din coloana principala cu PE110mm, prin cofinantare cu ... (vezi toată discuția)
Despagubiri coloana gaze raducanu george daniel raducanu george daniel Buna ziua, In anul 2016 un vecin a dezvoltat reteaua de gaz pe o lungime de 313 m, cu PE 90,00 mm, din coloana principala cu PE110mm, prin cofinantare cu ... (vezi toată discuția)