avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Valabilitate antecontract de vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Valabilitate antecontract de vanzare cumparare imobil

Buna ziua,

In 10.2016 am semnat un antecontract cu un dezvoltator imobiliar in privinta unui imobil. In antecontract este specificat faptul ca daca ei intarzie peste o anumita perioada de timp, trebuie sa plateasca despagubiri. Intrebarea mea este, daca intre timp am semnat contractul de vanzare cumparare cu dezvoltatorul, mai este valabila acea parte din antecontract cu despagubirile ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Sbalcanu , utilizator 11:28, 27 Septembrie 2018
Atata timp cat tranzactia s-a finalizat prin semnarea contractului de v/c se intelege de la sine ca clauzele promisiunii bilaterale nu mai sunt valabile.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns. Contractul de vanzare cumparare este semnat dar tranzactia sumei de bani inca nu am finalizat-o. Este vreo posibilitate sa depun o cerere pentru acele despagubiri si sa le si obtin chiar daca contractul de v/c l-am semnat dar suma de bani datorata inca nu a fost transferata ?

Va multumesc
Apartamentul este finalizat, v-ati mutat in el sau inca se lucreaza?
Puteti notifica dezvoltatorul sa va despagubeasca pentru intarzierea predarii apartamentului la termenul din promisiune.
Ati apelat la credit ipotecar, PC, sau platiti numerar?
In ultimul caz ati putea sa ii retineti din pret penalitatile.
Este de preferat ca notificarea sa o faceti printr-un avocat sau executor judecatoresc, promisiunea fiind un titlu executor.
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2018
cyan, moderator
Am inteles, va multumesc pentru raspunsuri.
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea antecontractului de vanzare-cumparare IronMemo IronMemo Buna dimineata.Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. In data de 04.05.2015 am semnat un antecontract cu respectivul vanzator ,la care eu am ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract prima casa, recuperare avans grgmrnsc grgmrnsc Buna ziua! As avea nevoie de un sfat. De curand am inceput demersurile catre un apartament de 3 camere situat pe strada Popesti Vest intre statiile de ... (vezi toată discuția)