avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea Antecontractului de Vanzare-Cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea Antecontractului de Vanzare-Cumparare

Buna dimineata.Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.
In data de 04.05.2015 am semnat un antecontract cu respectivul vanzator ,la care eu am achitat toate suma apartamentului,vanzatorul fiind dezvoltator imobiliar.
In antecontract scrie ca Contractul de Vanzare trebuie incheiat pana la date de 31.07.2015
Suntem astazi in date de 09.10.2015 si vanzatorul nu ma contactat pentru a finaliza contractul final.In luna August l-am sunat si ma amanat pentru la sfarsitul luni ....cand am sunat la sfarsitul luni ca peste 2 saptamani.
In Antecontract scrie clar negru pe alb :
In caz ca cumparatorul nu respecta data va pierde suma platita in antecontract in cazul meu totalul apartamentului.
In caz ca vanzatorul este de vina va plati dublul sumei incasate.

Mai scrie si asta :
Daca vanzarea cumpararea nu se poate efectua din cauze obiective si neimputabile partilor si daca impedimentul ivit este de neilaturat,se recive la situatia anterioara prezentei convenctii cu consecinta restituirii pretului catre premitentul -cumparator de catre promitentul vanzator.

Eu m-am saturat sa tot fiu amanat si din cate am inteles nu sunt singurul din bloc.
As vrea sa optez pentru dublul sumei achitate de mine in antecontract.
Este asa posibil in cazut meu?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: IronMemo , utilizator 17:26, 9 Octombrie 2015
Care sunt cauzele pe care le invoca vanzatorul pentru neincheierea contractului de v/c?
Daca promisiunea nu s-a finalizat prin incheierea tranzactiei pana la data precizata iar termenul nu a fost prelungit prin act aditional atunci vanzatorul trebuie sa va plateasca dublul sumei achitate. Trebuie sa il actionati in instanta pe vanzator daca acesta nu vrea (in mod sigur) sa isi indeplineasca obligatiile asumate in promisiune.
Legal este ca in situatia in care promitentii vanzatori,in mod nejustificat nu isi executa obligatia de incheiere a contractului de vanzare cumparare in conditiile asumate in antecontract,sau nu indeplinesc conditiile impuse pentru incheierea contractului,cumparatorul va putea solicita fie executarea silita in natura a obligatiilor principale,fie rezolutionarea promisiunii si platii de catre vanzatori a sumei asumate in antecontract in caz ca vanzatorul este de vina va plati dublul sumei incasate.
Buna ziua.
ati incheiat vreun act aditional la contract? ce motiv a invocat promitentul vanzator, pentru nerespectarea termenului de finalizare a contractului ?
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Domnue Avocat Roxanel atunci cand am Promisiunea Bilaterala,sunt specificate clauze in caz de nerespectarea contractului, eu cumparator pierd suma ,iar el plateste dubul.
Motivele sale sunt ca nu au iesit actele..dar 3 luni este o perioada mult prea lunga sa ma amane.
Nu stiu la ce va referiti cu act aditional.
Multumesc
In cazul in care initial se incheie promisiune bilaterala de vanzare cumparare bun imobil,in care este stipulat termen in interiorul caruia urmeaza sa se incheie contractul,daca nu sunt intrunite conditiile necesare incheierii documentului,partile pot incheia act aditional la promisiunea bilaterala de vanzare cumparare

Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea antecontractului schiopi schiopi Buna, Am incheiat un antecontract notarial cu o firma de la care vreau sa cumpar un apartament, ce mentioneaza ca daca firma nu isi respecta ... (vezi toată discuția)