avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Doresc să contest o amendă, am formulat plângerea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Doresc să contest o amendă, am formulat plângerea dar nu pot ajunge să o depun personal. O poate depune tatăl meu sau trebuie să merg eu?

Buna ziua! Doresc sa contest o amenda primita de catre Politia locala, am formulat plangerea insa nu pot ajunge sa o depun personal, fiind studenta. Este posibil ca tatal meu sa mearga cu buletinul sa o depuna sau trebuie sa merg eu in mod express? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 15:03, 27 Septembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Trimiteti- o prin posta, la judecatorie, cu confirmare de primire si continut declarat. La continut declarat mentionati Plangere impotriva procesului verbal de contraventie seria.... nr..... Evident, si aceste mentiuni trebuie inscrise in cererea dvs catre instanta, cu toate datele dvs de identificare. La plangere sa atasati copie Ci si Procesul verbal in copie. Toate sa fie in dublu exemplar si puse in acelasi plic. Tatal dvs nu piate depune personal, numai un avocat imputernicit sa va reprezinte. Cu posta este OK. Sa nu uitati sa o semnati. Succes!
Multumesc din suflet pentru raspuns! O zi frumoasa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În temeiul art 199, alin (1) CPC
“Cererea de chemare în judecată, depusă personal sau prin reprezentant, sosită prin poştă, curier, fax sau scanată şi transmisă prin poştă electronică ori prin înscris în formă electronică, se înregistrează şi primeşte dată certă prin aplicarea ştampilei de intrare.”

De obicei, eu le trimit pe toate prin poștă pentru a evita cozile, dar nu cu conținut declarat, ci doar cu confirmare primire.
Puteți însă să vă prevalați de oricare din modalitățile reglementate de articolul sus menționat, inclusiv tatăl poate să o depună dacă-l mandatați în acest sens (cei de la registratură cer o procură specială, nu autentică).
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri Agapie V Agapie V Buna ziua, Am si eu o problema..am avut o poprire care s-a ridicat, am castigat in instanta procesul cu Anaf-ul si acum as dori sa stiu daca pot sa imi ... (vezi toată discuția)
Cerere de trimitere in judecata a angajatorului AlexandraAF AlexandraAF Buna ziua, vreau sa ma adresez instantei pentru dobandirea drepturilor salariale restante. conform legii inteleg ca trebuie sa ma adresez tribunalului ... (vezi toată discuția)
Introducere actiune divort prin posta danielamoldovanu danielamoldovanu Buna ziua, Ma intereseaza daca pot trimite prin posta cererea de deschidere actiune divort si actele pe care le am sunt deajuns. Mentionez ca nu au rezultat ... (vezi toată discuția)