avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INTRODUCERE ACTIUNE DIVORT PRIN POSTA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INTRODUCERE ACTIUNE DIVORT PRIN POSTA

Buna ziua,
Ma intereseaza daca pot trimite prin posta cererea de deschidere actiune divort si actele pe care le am sunt deajuns. Mentionez ca nu au rezultat copii minori din casatorie si nu sunt bunuri de impartit.
In plic am pus 1 exemplar = cerere deschidere actiune divort + certificat casatorie original + certificat nastere reclamanta copie +C.I. reclamanta copie + C.I. parat copie (ultimul domiciliu) + C.I parat copie ( domiciliu avut inaintea casatoriei). Plus alte 3 seturi la fel, cu exceptia certificatului de casatorie care este in copie. Pe fiecare exemplar copie din plic, am pus stampila CONFORM CU ORIGINALUL si am semnat.
Deci 1 set pentru instanta, 1 set pentru mine si pentru parat cate 2 exemplare deoarece 1 va ajunge la adresa comuna si nu mai locuieste cu mine iar 1 la adresa domiciliului avut anterior, unde stiu ca se afla acum.
Pot alege aceasta cale?
Multumesc.
Cererea de divort si inscrisurile doveditoare pot fi trimise prin posta. Cu mentiunea ca certificatul de divort trebuie depus in copie conforma cu originalul.
De asemenea, in cerere trebuie indicat domiciliul actual al sotiei, respectiv domiciliul la care aceasta locuieste efectiv, pentru ca cererea pe care ati formulat-o si inscrisurile care o insotesc sa ii poata fi comunicate.
In cazul dvs. trebuiesc depuse doua exemplare ale cererii de divort semnate si doua exemplare dupa inscrisuri, in copii conform cu originalul
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Din cate stiu eu, cererea de divorț se depune personal la registratura nu prin posta. O veți primi inapoi cu mențiunea ca trebuie sa va prezentați personal la registratura. In rest este Ok.
Cel mai bine ar fi sa aveti avocat.

Daca o trimiteti prin posta va cheama sa vada daca ati trimis cererea si apoi mai stati 6-8 luni...

Incercati sa actionati inteligent daca vreti sa evitati sa va complicati...
Cererea de divort poate fi depusa la instanta prin posta fara probleme, fiind considerata ca depusa in mod legal, in speta sunt aplicabile dispozitiile art 199 din Cod proced. civila.

Art. 199 din Cod proc. civila, prevede ca: "Cererea de chemare în judecată, depusă personal sau prin reprezentant, sosită prin poștă, curier, fax sau scanată și transmisă prin poștă electronică ori prin înscris în formă electronică, se înregistrează și primește dată certă prin aplicarea ștampilei de intrare."
Trebuie doar ca toate exemplarele depuse sa fie in original, semnate de dvs. asa cum am precizat si in primul mesaj.
De asemenea, pe langa inscrisurile doveditoare, trebuie sa depuneti atasat cererii de chemare in judecata si dovada achitarii taxei judiciare de timbru, in original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare cerere chemare in judecata alina oana alina oana Buna ziua Am introdus o cerere de chemare in judecata ( actiune in pretentii) si am primit o comuniare adresa de la Instanta, in care trebuia in termen de 10 ... (vezi toată discuția)
divort brasov adamar adamar buna ziua. as dorii sa ma.ajutati cu urm info: - cat costa sa deschid proces divort in instanta si unde trebuie sa ma duc. - ce acte trebuiesc depuse ... (vezi toată discuția)
Divort Buna , as dori sa intreb daca pot sa inaintez plangere de divort prin internet ? (vezi toată discuția)