avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Salarii compensatorii in cazul in care firma declara ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Salarii compensatorii in cazul in care firma declara faliment?

Buna ziua,

Momentan lucrez la o firma( sa spunem destul de mare, o filiala ) care dupa data de 1 ianuarie va declara faliment, nu pentru ca nu ar avea banii de salarii ci pentru ca firma mama a declarat faliment( asta inseamna: depozite inchise si totul scos la vanzare), iar filialelor nu li se mai poate asigura produsele necesare....., etc.
Iar eu vin cu intrebarea, daca in ianuarie se declara faliment noi avem dreptul la salarii compensatorii? Prevede legea salarii compensatorii chiar daca acestea nu sunt mentionate( poate) in contractul de munca? Care sunt drepturile noastre?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:47, 24 Noiembrie 2009
Prevede legea salarii compensatorii chiar daca acestea nu sunt mentionate( poate) in contractul de munca? Care sunt drepturile noastre?

Drepturile si obligatiile partilor trebuie sa fie consemnate in contractul individual de munca sau in CCM.
In caz de faliment - preaviz 15 zile
"f) masurile pentru atenuarea consecintelor concedierii si compensatiile ce urmeaza sa fie acordate salariatilor supusi concedierii, conform dispozitiilor legale "
Fraza de mai sus am gasito in legea 53/2006 art 70, dar CARE SUNT DISPOZITIILE LEGALE? :stunned:
Legea 85/2006 privind procedura insolventei este o lege speciala in raport cu celelalte ca urmare asa cum am specificat mai sus - 15 zile preaviz
12. valoare prag reprezinta cuantumul minim al creantei, pentru a putea fi introdusa cererea creditorului. Acesta este de 10.000 lei,]iar pentru salariati, de 6 salarii medii pe economi, adica? Noi putem solicita 6 salarii?
Noi putem solicita 6 salarii?

Raspuns NU
puteti cere deschiderea procedurii de insolventa impotriva angajatorului daca aveti 6 salarii medii pe economie restante ( neincasate )

Alte discuții în legătură

Lege abrogata corinuta corinuta Buna As avea nevoie de ajutorul d-voastra, cum as putea sa aflu daca una din legile urmatoare este abrogata...cineva mi-a spus sa fiu atenta la acest aspect ... (vezi toată discuția)
Suspendare pensie de urmas pentru ca lucrez Diana Pris Diana Pris Buna ziua. Sunt angajata ca referent comert exterior al unei firme din Cluj incepand cu octombrie 2008. In mai am aflat cu stupoare ca pensia mea de urmas ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii dana state dana state Buna ziua! Ce parere aveti despre noile reglementari din Codul muncii? Eu inca-mi bat capul cu el...trebuie sa fac un cim cu timp partial (4 h x 5 zile) si ... (vezi toată discuția)