avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul a construit o magazie din BCA pe terenul meu. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul a construit o magazie din BCA pe terenul meu. Pot s-o dărâm fără proces?

Buna ziua!
Am cumparat in urma cu 3 ani un teren la tara imprejmuit cu gard.anul acesta am scos AC pentru anexa si gard (acesta a fost construit fara AC) si am constatat ca terenul meu este decalat cu 5m la est si vest.Ca sa-mi construiesc gardul trebuie sa intru in proprietatea vecinul;ui cu acei 5 m conform actelor cadastrale .vecinul are o magazie din bca care intra trei sferturi pe terenul meu.pot sa o daram fara proces?

Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:10, 3 Octombrie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evident că nu!
Iar în urma unui proces veți putea s-o dărâmați doar dacă a fost de rea credință, știind că nu-i terenul lui, în caz contrar puteți deveni dvs proprietarul ei.
Luați legătura cu un avocat pt a formula o acțiune în accesiune imobiliară.
De rea credinta a fost..el a facut delimitarea inainte sa cumpar eu , el fiind proprietar si la est si la vest.Mentionez ca in afara de magazii si cotete nu are nimic construit. Toate acestea fara AC.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
asdeass, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, formulați cerere de chemare în judecată!
Multumesc! Speram sa evit un proces de lunga durata !
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați o variantă mai simplă ca sa evitați cheltuielile ocazionate de un proces.
Dacă spuneți ca nu are AC, si este din BCA nu din lemn, faceți o reclamație la primarie-urbanism, iar aceștia îl vor amenda și il vor soma sa o demoleze. In caz de refuz o vor demola ei, mai ales ca accesul pe teren va fi facil fiind pe proprietatea dvs, care banuiesc ca le veti permite ;)

Alte discuții în legătură

Am construit o camera de 35 m2 (garsoniera)fara autorizatie de constructie 25mihai 25mihai Buna ziua, Am construit o casa fara autorizatie de contructie si fara nimic,acum 2 ani am turnat fundatia si am tras apa si canalul in ea si acum o luna am ... (vezi toată discuția)
Am construit o casa fara autorizatie positano positano in anul 2005 -2006 ,de fapt am consolidat o magazie si un garaj si am mai facut o camera si un hol care nu apar in contractul de vanzare-cumparare .eu impreuna ... (vezi toată discuția)
Ce despagubiri se pot cere pt utilizarea fara drept a unei proprietati? dinumarcel dinumarcel Am achizitionat un teren intr-o localitate langa Bucuresti. Pe teren exista o casa darapanata si suprafata de teren aferenta. Au existat mai multi mostenitori ... (vezi toată discuția)