avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme Asociație de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme Asociație de propietari

Bună ziua , am probleme cu asociația de proprietari și cu proprietarii aferenți coloanei unde locuiesc. Problema sta cam așa, sunt proprietar al unui ap et 4/4 de pe 11.01.2018 ale căror țevi de căldură de la bucătărie și baie au fost tăiate cu multi ani in urma și hidroizolația de pe acoperiș , turnata in anii 77 se află Intr o stare avansată de degradare.
Am fost la administratora sa i explic că este foarte frig in casa și as dorii in funcție de disponibilitatea vecinilor sa tragem o coloană noua de încălzire la baie sau bucătărie și înlocuirea coloanei vechi din camere. Prima seara a fost perfect , doamna m a înțeles mi a spus sa caut meseriaș că facem treabă. Zis și făcut, am găsit meseriaș , m am dus iar la dânsa sa i spun cat cere și când ne putem apuca de treabă și a început să tipe la mine spunând umi că sunt nou in bloc , etc.
Am fost la primărie, mi au oferit sfaturi , apoi la firma de termoficare care nu au oferit o singura soluție, facturare individuală cu coloana de încălzire pe casa scării sau sa ii dau in judecata. Am făcut cerere de facturare individuală, am fost la vecinii aferenți coloanei mele , la care nu am găsit înțelegere . Aseara am făcut 2 cereri în care am solicitat administrației repararea acoperișului care se afla in stare avansată de degradare , ce i drept încă nu am infiltrații și schimbarea țevilor și instalarea celor 2 coloane tăiate inițial.
Acum pe baza acelei cereri pot avea o șansă în judecată impotriva asociației și locatarilor care nu doresc să mă ajute. Cam cat timp durează un proces împotriva lor și cam ce costuri ar fii ?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:12, 3 Octombrie 2018
Nu se intelege daca doar apartamentul dvs.este fara tevi sau toate apartamentele, cine a taiat tevile, iarna trecuta cum v-ati incalzit?
Pentru a va informa corect si complet asupra drepturilor,obligatiilor si responsabilitatii in cadrul asociatiilor de proprietari ,parcurgeti disp L nr 196./2018
Asociatia de proprietari este legal obligata sa asigure buna functionare a partii comune de constructii si de instalatii din condominiu-indiferent de vointa sau de dorinta locatarilor
Problema cu tevile parte comuna din apartamentul dv poate fi solutionata cu decenta,intelepciune si cu toleranta
Interventiile asupra instalatiei parte comuna de agent termic se pot realiza intr-un anumit interval calendaristic pana se introduce agent termic in instalatie
Nu va hazardati sa actionati in instanta locatarii deaorece responsabilitatea intretinerii si reparatiei parte comuna de condominiu intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Un proces se poate solutiona intr-un interval de 1-2 ani,conditionat de capetele de cerere,
interesul partilor si de alti factori independenti de vointa acestora
In apartamentul meu in mod normal erau 3 coloane . Baie, bucătărie și o coloană care încălzește ambele camere. Coloana care încălzește camerele încă este întreaga deșii le interior este plina cu rugina și nu mai asigura debitul necesar de apa pentru calorifere. Iar coloana de la baie și coloana de la bucătărie au fost tăiate de toți proprietarii, parter, et1 et2 și et 3 chiar și ap meu nu le mai are. Am incercat pe parte amiabila , am fost la ușile fiecărui vecin și nu am găsit înțelegere. Am vrut sa trag coloana separata pe scara și să nu mai am pretenții la absolut nimic de la ei , nici așa nu vor.
Este necesar sa verificati circumstantele ,temeinicia si legalitatea in care a fost indepartata instalatia parte comuna de la baie si de la bucatarie
Cum, cu cine , daca administratora nu se implica și președinte nu avem?

ynocentta a scris:

Este necesar sa verificati circumstantele ,temeinicia si legalitatea in care a fost indepartata instalatia parte comuna de la baie si de la bucatarie

Alte discuții în legătură

Este legala taierea tevilor de caldura? staleamaria staleamaria Buna ziua, locuiesc la etajul unu intr-un bloc cu 10 apartamente, 5 pe o coloana 5 pe cealalta, pe partea mea, de la mine inclusiv in sus avem centrale ... (vezi toată discuția)
Coloane de incalzire c0stii c0stii buna ziua stam la un bloc cu 4 etaje la care sistemul de incalzire este cu distributie superioara adica intra caldura in subsol,de acolo urca la etajele ... (vezi toată discuția)
Probleme incalzire cerul cerul Locuiesc intr-o garsoniera.2 din 3 coloane de agent termic nu functioneaza(la baie si la bucatarie este rece).Am fost la presedintele asociatiei de locatari si ... (vezi toată discuția)