avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acte achizitie imobil proprietate banca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acte achizitie imobil proprietate banca

Buna ziua,
1. Care sunt toate actele necesare pentru achizitia unui imobil aflat in proprietatea unei banci, fost sediu de sucursala/apartament in proprietate? Pentru transferul dreptului de proprietate catre persoana fizica, urmand ca ulterior sa se infiinteze firma sau punct de lucru pentru firma in acel imobil.
2. Mi s-a spus ca se emite factura. Este suficient, sau trebuie neaparat si contract de vanzare-cumparare prin notariat?
3. Ce fel de acte trebuie sa prezinte obligatoriu banca pentru a demonstra faptul ca imobilul scos la vanzare este liber de sarcini?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
raduiulian, utilizator
Cel mai recent răspuns: raduiulian , utilizator 19:48, 3 Octombrie 2018
pentru imobil factura e suficienta, impreuna cu dovada platii si documentatia ceruta in constructii: carte tehnica, certificat energetic, etc, insa pentru terenul aferent e obligatoriu un act autentic (altfel nu veti putea intabula). prin urmare, un act autentic. mai ales ca in actul de vanzare notarizat se specifica, de obicei, garantia vanzatorului contra evictiunii. notarul va sti ce documente sa ceara vanzatorului pentru a garanta lipsa oricaror sarcini. ce vreti sa faceti dupa aceea cu imobilul e o alta treaba.
In legatura cu terenul, este vorba despre bloc de locuinte care include in proprietate si teren, cu suprafete aferente apartamentelor in indiviziune.
Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare- cumparare laurentiu6 laurentiu6 buna. am o rugaminte . poate cineva sa ma ajute cu o ciorna cum arata un act vanzare - cumparare pentru casa ? vreau sa vad daca este la fel cu cel pe care il ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobiliara. doru_gabriel doru_gabriel Buna seara! Este valabila o tranzactie imobiliara de la persoana juridica la persoana fizica fara notar? Se emite si factura! multumesc (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului energetic la vanzarea locuintei - obligatoriu? andreea.b100 andreea.b100 Doresc sa vand un apartament si am gasit un client care are aprobat un credit prin \"Prima Casa\". Cei de la banca au spus ca este obligatoriu sa obtin un ... (vezi toată discuția)