avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarii si terasa blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarii si terasa blocului

Am fost pe Acoperișul blocului din pura curiozitare de a face poze apusului si a vedea privelistea iar vecinul de la etajul 4 a spus sa cobor imediat de acolo pt ca el este proprietar acolo...A inceput sa il bruscheze pe prietenul meu si sa ne jigneasca....Are dreptul sa nu ne permita accesul pe acoperiș ? Exista vreo lege care susține asta? Mentionez ca locuiesc in bloc dar la etajul1
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Denisa1103, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:42, 6 Octombrie 2018
Va rog mult sa ma ajutati chiar sunt probleme mari cu acest vecin care sustine ca va face o plangere la politie...si vreau sa stiu daca poate face asta sau nu...
Acoperisul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna de imobil
Legiuitorul a prevazut
Art 2 L nr 196/2018
al p-parti;e comune -partile di cladire si/sau din terenul aferent acestora care nu sunt proprietati individuale si sunt destinate folosintei tuturor proprietarilor sau unora dintre acestia ,precum si alte bunuri care potrivit legii sau vointei partilor ,sunt in folosinta comuna
Partile comune sunt bunuri accesorii in raport cu proprietatile individuale,care constituie bunurile principale
Toate partile comune formeaza obiectul proprietatii comune
Partile comune nu pot fi folosite decat in comun si sunt obiectul unui drept de coproprietate fortata

Vecinul de la etajul 4 este proprietar strict asupra spatiului cu destinatia de locuinta conform document achizitie imobil si nu poate ridica pretentie sau exclusivitate pentru partea comuna de imobil
Multumesc mult
Acum stiu ca va convine raspunsul, insa as vrea sa va atrag atentia ca sunt terase de bloc circulabile sau nu. Banuiesc ca la dvs. terasa nu este circulabila, dar nici incuiata...
Ei, vecinul de la et. 4 este cel mai indreptatit sa va atraga atentia ca nu este permis sa se circule pe terasa deoarece exista pericolul degradarii acesteea si va fi primul afectat de patrunderea apei de ploaie in apartamentul sau.
Asadar, nu va faceti probleme ca vecinul anunta politia - acestia il vor trimite la plimbare, insa este bine ca daca mai vreti sa pozati apusul, ar fi bine sa vorbiti cu dumnealui si toata actiunea sa se faca cu atentie si incaltaminte adecvata (fara tocuri...).
Mult succes!.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, de curand mi-am luat un apartament la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, cu acoperis facut de fostii proprietari. In primul an n-am avut nicio ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune danieluno danieluno asociatia de proprietari ma pune la plata sumei de 100 lei la alte cheltuieli.Motivul fiid acela ca s au montat doua burlane de scurgere a apei de ploaie de la ... (vezi toată discuția)