avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie terasa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie terasa bloc

Buna ziua, de curand mi-am luat un apartament la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, cu acoperis facut de fostii proprietari. In primul an n-am avut nicio problema, in schimb in cel de-al doilea an, mai precis in iarna trecut cand a nins foarte tare, am avut si inca am mari probleme cu acoperisul, imi curge in baie si in bucatarie din cauza vecinului de langa mine care nu are nici acoperis si nici hidroizolatie... apa se infiltreaza de la dansul si vine si la mine. Am sesizat asociatia de locatari, care a vorbit cu proprietarul si mi-a transmis ca nu poate sa ma ajute cu nimic, pentru ca proprietarul de langa mine este pensionar si nu are bani, iar vecinii de la celelate etaje nu vor sa-l ajute sa inveleasca. Mentionez ca apartamentul de langa mine este pe numele unui pensionar, care sta de fapt la un bloc mai jos de noi,iar imobilul este inchiriat (nu inteleg de ce n-ar avea bani). In acest caz cui as putea sa ma adresez? La ce usi ar trebui sa bat sa mi se faca dreptate?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:00, 11 Mai 2017
In primul rand, nu se intelege prea bine, blocul are terasa sau acoperis?
Ati spus ca deasupra dvs aveti acoperis construit de fostul proprietar, cum l-a construit?
A avut autorizatie?
In mod normal acoperisul sau terasa sunt proprietatecomuna si trebuie sa participe toti proprietarii.
Intai trebuie sa va clarificati care estestatutul acelui acoperis.
Imi cer scuze, blocul are terasa este construit dupa 1989 si invelit cu carton care, intre timp s-a degradat, desi terasa este proprietate comuna, nici asociatia nici ceilalti vecini nu s-au obosit sa ajute proprietarii de la etajul 4... asa ca unii dintre ei, mai exact doua apartamente( printre care si al meu) din patru( cate sunt pe scara) au fost invelite pe banii proprietarilor, care bineinteles ca au avut autorizatie. Fiecare dintre ei si-au acoperit separat in functie de perioada in care au avut bani. Iar acum eu, care am acoperis imi curge de la vecinul de langa mine care nu are invelit. Acum, ce pot face eu, daca vecinul de langa mine, vecinii de la celelate apartamente si asociatie dau din umeri?
Autorizatia este pe numele asociatiei sau pe numele unor proprietari?
Daca este pe asociatie, atunci asociatia este obligata sa repare acel acoperis.
Daca este pe numele unor proprietari, le revine lor aceasta reparatie.
Daca blocul are terasa pe unde spuneti ca va vine apa, trebuie refacuta aceea terasa.
Cereti in scris presedintelui sa convoace o adunare generala extraordinara in cadrul careia sa se discute aceasta situatie.
Daca nu sunt bani, trebuie sa se stranga un fond de reparare din care sa se repare aceea terasa.
Daca aceea reparatie este urgenta si nu poate astepta pana se strang banii, propuneti sa avansati dvs. banii necesari pt. reparatie urmand sa vii recuperati pe masura ce se strang banii in fondul de reparare.
Toate aceste lucruri sa fie votate cu majoritate si hotarate in cadrul A.G.E.
Aveti grija, factura trebuie sa fie pe numele asociatiei de proprietari.
Succes!
Observatii:

Pentru @Cristina_Silivestru,

Cand mai aveti de gand sa propuneti un topic in forum, dati un titlu sugestiv. Spre exemplu, acum trebuia sa scrieti ceva de genul - Reparatii terasa bloc, nu, Asociatia de locatari.
Avantajul scrierii unui tiltu sugestiv, apropiat de ce doriti sa intrebati, este ca puteti cauta in forum subiecte asemanatoare cu problema care va intereseaza. Puteti proba aceasta observatie, dand o cautare specializata in forum si o sa obervati cam cate raspunsuri o sa va de-a Google.

Ce sfatuiesc pe d-na Cristina:
Mergeti la sediul as. locatari cu o notificare scrisa in care explicati ce ne-ati comunicat noua; notificarea trebuie sa o inregistrati la registratura asociatiei; in notificare invitati onor conducerea asociatiei sa vina in locuinta dvs. sa constate cele reclamate - puteti face si niste fotografii;
- daca cele reclamate de catre dvs. sunt aspecte reale, presedintele asociatiei trebuie de urgenta sa i-a masuri:
- pune administratorul sa caute 1-2-3 firme specializate in astfel de reparatii (terasa);
- fiecare firma vine, inspecteaza, masoara si intocmeste un deviz din care rezulta costul lucrarii:
- comitetul executiv alege oferta ce-a mai avantajoasa;
- la avizierul asociatiei se informeaza proprietarii despre necesitatea efectuarii reparatiei terasei, alaturi de devizul estimativ, precum si sumele repartizate pe fiecare apartament;
- costurile respective vor fi repartizate in urmatoarea lista de plata, in mod obligatoriu, astfel incat in 1-2 luni sa se poata strange macar o parte din suma;
- trebuie sa stiti ca fiecare proprietar din scara dvs. este obligat prin Lege sa participe la repararea terasei sau a oricarei portiuni din bloc care face parte din partile comune (subsol, holuri, pereti interiori si exteriori, usa de la intrare, uscatoare, etc.; nu exista si nu trebuie acceptata ideea ca ...pentru ca proprietarul de langa mine este pensionar si nu are bani, iar vecinii de la celelate etaje nu vor sa-l ajute sa inveleasca. Sa le iasa din cap asemenea idei trasnite;
- in principiu, reparatia terasei se face de-ntregul, nu pe bucatele pentru ca apa patrunde de unde nu te astepti si nicio firma nu acorda garantie pentru o lucrare facute pe portiuni;

@brosservictor
- in primul rand pentru repararea terasei nu trebuie autorizatie;
- apoi, daca terasa este deteriorata, raspunzatoare de repararea acesteea, este as. de locatari / proprietari si punct!
- in rest sunt de acord cu observatiile dvs., insa eu sfatuiesc pe orcine sa urmeze procedura descrisa mai sus, nu sa se apuce fiecare sa repare pe bucatele. Lucrarea trebuie facuta temeinic, pe toata suprafata scarii / blocului.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata acoperis bloc DraglaGabriel DraglaGabriel Buna Ziua, Am o problema cu vecinul de la ultimul etaj, domnul s-a trezit de o luna sa reparam acoperisul, cei de pe casa scarii au hotarat ca prima oara se ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)