avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Întocmirea corecta a foilor de parcurs: poate fi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Întocmirea corecta a foilor de parcurs: poate fi trecut pe ele traseul la și de la locul de muncă?

Buna seara. Va rog sa ma lămuriti legat de foile de parcurs. De puțin timp am primit o noua sarcina la locul de munca și anume sa întocmesc foile de parcurs mașinilor firmei pentru deducerea combustibilului 100%. Nelamurirea mea este dacă pot sa trec pe foaia de parcurs traseul de la și la locul de munca a angajaților care merg cu masina firmei acasă ( intre patron și angajat este o înțelegere legat de mersul cu mașina firmei acasă, dat fiind faptul ca, sediul firmei este situat in afara orașului). Cei care merg cu mașinile firmei acasă sunt: directorul de vânzări, directorul adjunct, dir. tehnic. Vreau sa fac o paranteza și sa specific faptul ca, in CIM este specificat ca activitatea lor se desfășoară 50% pe teren și 50% la sediul firmei. Și nu în toate diminetile sunt prezenti la birou la prima ora, deoarece mai au întâlniri de afaceri sau întâlniri pe santiere înainte de a ajunge la birou ( deci, clar au nevoie de mașina sa meargă acasă cu ea). Contabila societății noastre ma contrazice spunând ca daca trec pe foaia de parcurs traseul de acasă la birou si invers nu poate sa deducă combustibilul 100%, deoarece nu este interes de servici. Inclusiv in regulamentul firmei este trecut de decizia patronului de ai oferi mașina de servici bine-nțeles cu condiția de a o folosi doar in scopul societății. Va rog sa îmi spuneti cum sa procedez sa fie Ok. Ca angajații respectivi sa poată sa meargă cu mașina firmei acasă fără nici un fel de probleme.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cameliapad , utilizator 14:41, 15 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contabila firmei dvs. doreste ca directorii sa se deplaseze la si de la servici cu mijloacele de transport in comun sau pe jos? In activitatea mea nu am intalnit o asemenea situatie.
Rezolvarea cea mai simpla a acestei probleme este modificarea CIM directorilor in sensul ca au dreptul de a folosi autoturismul firmei pentru deplasarea de la domiciliu la servici si retur..
ing. Ioan Ciobanu
Va multumesc pentru raspuns. Am facut aceste moficari, dar contabila spune ca nu sunt corecte. Sustine ca, daca eu trec in foaia de parcurs si traseul angajatului la si de la servici nu mai poate deduce combustibilul 100 %, spunand ca nu este considerat in scopul firmei. Chiar sa nu existe o cale de mijloc?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Schimbati contabila.
In loc sa completati traseu domiciliu-firma, completati la traseu sediu firma-primul client, respectiv in loc de firma-domiciliu, ultimul client-firma. Nu cred ca e vreo problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea combustibilului PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Avem in firma un număr de 6 mașini pt. angajații de la birou ( director de vânzări, director adjunct, director tehnic, contabil, director general) care ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu masini monica_1 monica_1 Buna ziua! Am o firma de distributie si m-ar interesa ce si cat este deductibil din cheltuielile cu masini.Mentionez ca agentii folosesc masinile nu numai ... (vezi toată discuția)
Completare in fisa ssm traseu deplasare lucrator 10188 10188 Buna ziua, Am o dilema legata de completarea traseului de deplasare al salariatului in cazul celor care presteaza lucrari in constructii la mai multi clienti. ... (vezi toată discuția)