avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deducerea combustibilului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deducerea combustibilului

Avem in firma un număr de 6 mașini pt. angajații de la birou ( director de vânzări, director adjunct, director tehnic, contabil, director general) care merg cu mașina firmei acasă. Traseul de acasă la locul de munca și invers nu este considerat interes de servici??? Nu pot sa trec pe foaia de parcurs traseul de acasă la sediu și invers??? Contabila spune ca dacă trec in foia de parcurs traseul de acasa la locul de munca și invers nu se mai deduce 100% combustibilul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: PaulaArdelean34 , utilizator 12:07, 11 Septembrie 2018

Buna ziua,

De preferat din foaia de parcurs sa reiasa ca masinile sunt preluate de la sediul firmei si parcate seara tot la sediu.

Legiuitorul a definit ca limitarea deducerii TVA se va aplica chiar daca autovehiculul este utilizat pentru uz personal, fie de o maniera ocazionala, fie cu caracter de continuitate.

TVA de la cheltuielile cu transportul salariatilor de la domiciliu la locul de desfasurare a activitatii nu sunt aferente desfasurarii unei activitati economice, daca exista mijloace de transport in comun ce pot fi utilizate sau utilizarea autovehiculului se suprapune cu perioada de lucru a mijloacelor de transport in comun

Sediul firmei noastre se afla la periferia orașului. Primul sat de lângă oraș. Programul mijloacelelor de transport nu corespunde cu programul angajaților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întocmirea corecta a foilor de parcurs: poate fi trecut pe ele traseul la și de la locul de muncă? PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna seara. Va rog sa ma lămuriti legat de foile de parcurs. De puțin timp am primit o noua sarcina la locul de munca și anume sa întocmesc foile de ... (vezi toată discuția)
Completare in fisa ssm traseu deplasare lucrator 10188 10188 Buna ziua, Am o dilema legata de completarea traseului de deplasare al salariatului in cazul celor care presteaza lucrari in constructii la mai multi clienti. ... (vezi toată discuția)
Subiect interesant in atentia expertilor contabili ContSters42967 ContSters42967 Am gasit o dezbatere intre avocati pe forum si cred ca expertitii contabili si consultantii fiscali sa-si exprime punctul de vedere, sa aduca argumente si sa ... (vezi toată discuția)