avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Completare in fisa SSM traseu deplasare lucrator
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Completare in fisa SSM traseu deplasare lucrator

Buna ziua,
Am o dilema legata de completarea traseului de deplasare al salariatului in cazul celor care presteaza lucrari in constructii la mai multi clienti. De ex. dimineata se duce la un client sa toarne beton, dupa amiaza monteaza cofrag la un alt client, a doua zi dimineata merge la alti clienti, etc. In fisa de SSM am trecut ca si traseu deplasare, "domiciliu propriu - santiere clienti". Este oare OK, sau trebuie de fiecare data luata o alta declaratie traseu?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:36, 9 Martie 2020
Buna ziua,
Cel mai bine, dupa parerea mea, este sa treceti in fisa de instruire traseul de acasa la sediul, punctul de lucru, unde isi are sediul/desfasoara activitatea firma si sa faceti un Ordin de deplarâsare ( foaie de parcurs) pentru momentul cand merge la clienti ( banuiesc ca se intalnesc undeva, nu merg pe jos, si de acolo pleaca cu masina firmei catre punctele de lucru, nu?).
Cum se face, practic, deplasarea muncitorilor?
Pleaca de acasa catre punctul de lucru, trec pe la firma si de acolo pleaca cu masina firmei catre punctul de lucru, etc.?
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2020
Ionut.ion, utilizator
Ideal este sa se treaca traseul si orele de la domiciliu la sediu social/ punct de lucru si de aici angajatorul sa puna la dispozitie mijloace de transport, dar in practica nu se intampla asa. Lucratorul merge direct la client.
Trebuie sa existe o evidenta stricta a clientilor, sa se precizeze intr-un document aprobat de angajator, modul de deplasare (individual, cu mijloace de transport in comun, cu mijloace de transport asigurate de catre angajator, etc.) traseul de urmat si orele de deplasare, pentru fiecare client in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întocmirea corecta a foilor de parcurs: poate fi trecut pe ele traseul la și de la locul de muncă? PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna seara. Va rog sa ma lămuriti legat de foile de parcurs. De puțin timp am primit o noua sarcina la locul de munca și anume sa întocmesc foile de ... (vezi toată discuția)
Protecția muncii: traseu domiciliu - loc de muncă adrianfltm adrianfltm anual, la firma la care lucrez ni s-a cerut, conform legislației din domeniul muncii, să declarăm traseul pe care venim de acasă la lucru și retur ( ... (vezi toată discuția)
Declarația de traseu: ce ar trebui să conțină în cazul angajaților unei firme care nu desfășoară activități la sediu și nu are nici punct de lucru? Dana Gelea Dana Gelea Buna ziua, As vrea sa aflu si parerea dumnevoastra in ceea ce priveste declaratia de traseu. Se ia o firma ce nu desfasoara activitati la sediul social si ... (vezi toată discuția)