avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pe ce bază își amplasează furnizorii de internet ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pe ce bază își amplasează furnizorii de internet echipamentele în spațiile comune ale blocului, consumând curentul electric plătit de membrii asociației?

Pe ce baza, furnizotii de internet, isi ampalseaza echipamentele in spatiile comune ale blocului, conectandu-se si la prizele de curent electric ale asociatiilor de proprietari.
In blocul in care locuiesc, in uscatoria care este incuiata am observat un echipament care transmite internet, conectat la o priza improvizata.Am solicitat presedintelui asociatiei sa- mi se comunice cine si in ce baza consuma energie lectrica pe care o platesc toti proprietarii, insa acesta nu mi-a dat niciun raspuns.In aceste conditii am solicitat deconectarea echipamentului de la priza pentru a vedea cine reclama lipsa semnalului. si pentru a intelege de ce trebuie sa platesc curentul consumat de o firma fara ce castiga in urma furnizarii serviciului, insa pe cheltuiala proprietarilor.Cata vreme propretarii nu cunosc cine a amplasat acel echipament in uscatorie, iar presedintele nu ne comunica pe ce baza s-a acceptat acel aparat in spatiul comun , am rugamintea sa-mi comunicati ce masuri trebuie luate pentru inlaturarea acelui consumator pentru care suntem obligati sa platim sume de bani pe care nu le datoram.De asemenea va rog sa-mi spuneti care este procedura de montare a cablurilor si echipamentelor de telefonie si internet in interiorul blocurilor, daca este necesar acordul proprietarilor sau numai presedintele poate decide.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:01, 30 Octombrie 2018
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va agitati degeaba pentru un capat de ata. Un router consuma sub 50 RON/an. La costurile asta va costa mai mult plangerea catre judecatorie decat ce ati castiga prin ea.

Oprirea alimentarii ar putea fi considerata sabotaj si ati fi bun de plata.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2018
tgeorgescu, utilizator
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca operatorul de servicii sa aiba acces in imobil si sa instaleze aparatura in partea comuna de imobil trebuie sa existe acordul reprezentantilor asociatiei de proprietari si un contract de inchiriere care periodic ar aduce aport financiar suplimentar asociatiei de proprietari,aspect benefic membrilor proprietari
Pentru clarificarea situatiei,solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative
Daca nu solutionati la nivelul asociatiei de proprietari,sesizati serviciul specializat din primarie
Am solicitat in scris, in mod repetat, sa mi se prezinte documentele in baza carora s-a amplasat in spalatorie echipamentul de internet si pentru ca nu mi s-a raspuns m-am adresat si compartimentului specializat din cadrul primariei, insa acestia mi-au raspuns ca am dreptul sa studiez toate actele asociatiei.Cu toate acestea, nici pana in prezent nu mi-au fost prezentate documentele solicitate iar aparatura care este alimentata de la o priza improvizata nu numai ca genereaza cheltuieli suplimentare pentru asociatie, insa oricand se poate produce un scurtcircuit.Ce putem face in acest caz?Presedintele mi-a spus ca nu exista niciun contract.Care este temeiul legal in baza caruia furnizorii de internet pot monta aparatura in spatiile comune?Din punctul meu de vedere este nevoie si de autorizatii de la primarie,nu?
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca se poate produce un scurtcircuit: asta e o problema care intereseaza pompierii, adresati-va lor.

Altfel, din punctul de vedere al castigurilor si pierderilor personale, demersul dvs. nu se justifica.

Iar daca aparatul a fost plasat de Politie sau SRI si-l scoateti din functiune va puteti trezi cu bratari la maini. Asta poate fi motivul pentru care nu va spune nimic: a dat cu plaivazul ca nu va deconspira cine a plasat aparatul. In cazul asta are baza legala, dar n-are voie sa v-o comunice.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2018
tgeorgescu, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o utilitate publică, așa cum sunt rețelele de telefonie fixă, de apă, electricitate sau gaze. Diferența este că a fost instalată recent, ceea ce vă creează impresia că celelalte sunt acolo pentru că așa trebuie iar cea nouă este rezultatul unei șmecherii a președintelui asociației.

Alte discuții în legătură

Taxa pentru firmele de cablu/tv BX BX In ultimii ani s-au tot inmultit firmele furnizoare de servicii internet, TV, telefonie. Problema este ca toti dau gauri in interiorul scarilor, isi trag ... (vezi toată discuția)
Conectare internet-conflict cu asoc de proprietari bodo_80 bodo_80 Buna seara, Ma lovesc de o rpoblema in alegera provider-ului de internet din bloc. Doresc sa imi instalez RDS&RCS si Presedintele Asoc de Proprietari nu ... (vezi toată discuția)
Ce tarife incasati de la firmele de cablu?aveti abonamnt colectiv? unlocatar unlocatar As dori sa stiu ce tarife incasati de la firmele de cablu pentru acordul de cablare a locatarii scarilor dv. A ajuns in sfarsit si la noi o companie de cablu ... (vezi toată discuția)