avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Asigurare medicala
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Asigurare medicala

Acunt sunt cetatean cu dubla cetatenie si in Romania am inchiriate 2 apartamente si platesc impozil anual dar la fisc ma obliga sa platesc si asigurarea de sanatate.Anul acesta fiscul imi cere sa platesc asigurarea de sanatate din 2013.In anul 2013 nu eram cetatean cu dubla cetatenie dar eram cetatean roman cu domiciliu in Italia.Vreau sa precizez ca,cind am inceput sa inchiriez apartamentele eram deja cetatean roman cu domiciliu in Ialia dar la fisc m-au inregistrat cu ultimul domiciliu din Romania deoarece ziceau ca programul nu prevede inregistrarea pt cazul meu(zic asta pt ca eu cred ca aici e problema)iar din 2002 eu la fiecare inregistrare de contract prezint pasaportul ,le zic sa modifice situatia mea si ei imi zic ca nu are rost ca nu schimba nimic.La finante imi zic ca daca nu vreau sa platesc asigurarea de sanatate trebuie sa le aduc o adeverinta din Italia ca sunt asigurata nu e suficit carnetul de sanatate italian cu buletinul iatalian etc.In Italia imi zic ca ar trebui sa fie suficient carnetul meu de sanatate si ca dac vor alte acte trebuie ei cei de la finante sa le ceara nu eu si ca mie personal numi pot elibera nimic.Imi spuneti va rog frumos ce trebuie sa fac sa nu mai platesc in Romania asigurarea de sanatate vazin ca nu locuiesc in Romania si nu beneficiez de ea????

Alte discuții în legătură

Impozitare venituri din inchirieri Spat Spat Buna ziua.Sunt cetatean cu dubla cetatenie romana si italiana.Am 2 apartamente in Romania pe care le inchiriez pentru birouri sau alte activitati ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din chirii Spat Spat Buna ziua.Sunt cetatean cu dubla cetatenie si am 2 apartamente care incepind cu luna aprilie vor fi inchiriate ca spatii comerciale.Azi inputernicita mea a ... (vezi toată discuția)
Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)