avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retragere/revocare/anulare declaratie facuta la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retragere/revocare/anulare declaratie facuta la notar

Buna ziua. Am dat o declaratie la notar prin care am spus ca sunt de acord ca o societate sa isi desfasoare activitatea in mod gratuit in cladirea mea, nestabilind perioada. Cum imi pot retrage/revoca/anula acea declaratie facuta la notar? Nu as dori sa ajung in instanta, ci doar sa nu mai permit acelei societati sa imi foloseasca cladirea si sa le acord o perioada rezonabila de timp sa elibereze cladirea. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Stefan.B , utilizator 14:15, 19 Octombrie 2018
Se poate face ceva in sensul dorit de dvs, insa mai inainte trebuie clarificata situatia. Intrebarea este: ati incheiat si un contract de comodat sau ati dat doar o simpla decalaratie la notar (necesara pentru Onrc)? Acum, daca in drept ati incheiat un contract de comodat prin care ati transmis folosinta gratuita a cladirii, in fapt ati incasat chirie pentru acea folosinta? Ce perioada a folosit societatea cladirea dvs?
Va multumesc pt raspuns. Nu am incheiat niciun alt act, am dat doar o simpla declaratie la notar. Nu am incasat chirie, le-am oferit-o in mod gratuit si tot in acea declaratie nu am specificat o perioada anume. Societatea a folosit cladirea in ultimii 3 ani.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
trandafir2, moderator
In acest caz, aveti in vedere doua variante. Unu, fie va intelegeti amiabil si o rezolvati ca atare, si doi, fie nu va intelegeti amiabil, si notificati societatea sa-si schimbe sediul si apoi, promovati o actiune in instanta. Adica, nu aveti nicio varianta intermendiara prin care sa incheiati un act juridic unilateral pe care apoi sa il fluturati in fata lor si sa-i scoateti afara. Daca nu ati incasat chirie este bine, pentru ca acel fapt ar fi relevat un contract de inchiriere. Oricum, ideal ar fi sa o rezolvati amiabil.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
trandafir2, moderator
Va multumesc pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere/revocare/anulare declaratie facuta la notar Stefan.B Stefan.B Buna ziua. Am dat o declaratie la notar prin care am spus ca sunt de acord ca o societate sa isi desfasoare activitatea in mod gratuit in cladirea mea, ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru nou-nedumerire privind contractul de inchiriere krompaczki krompaczki Buna ziua, Va cer parerea in problema de care ma lovesc eu. Detin un SRL, doresc sa infiintez un nou punct de lucru, am gasit si spatiul. Problema mea apare ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat rams1899 rams1899 Buna ziua, Care este cea mai buna varianta de contract,comodat sau inchiriere,pentru un apartament cu doua camere,o camera pentru locuit si o camera pentru ... (vezi toată discuția)