Buna ziua. Am dat o declaratie la notar prin care am spus ca sunt de acord ca o societate sa isi desfasoare activitatea in mod gratuit in cladirea mea, nestabilind perioada. Cum imi pot retrage/revoca/anula acea declaratie facuta la notar? Nu as dori sa ajung in instanta, ci doar sa nu mai permit acelei societati sa imi foloseasca cladirea si sa le acord o perioada rezonabila de timp sa elibereze cladirea. Multumesc
Se poate face ceva in sensul dorit de dvs, insa mai inainte trebuie clarificata situatia. Intrebarea este: ati incheiat si un contract de comodat sau ati dat doar o simpla decalaratie la notar (necesara pentru Onrc)? Acum, daca in drept ati incheiat un contract de comodat prin care ati transmis folosinta gratuita a cladirii, in fapt ati incasat chirie pentru acea folosinta? Ce perioada a folosit societatea cladirea dvs?
Va multumesc pt raspuns. Nu am incheiat niciun alt act, am dat doar o simpla declaratie la notar. Nu am incasat chirie, le-am oferit-o in mod gratuit si tot in acea declaratie nu am specificat o perioada anume. Societatea a folosit cladirea in ultimii 3 ani.
In acest caz, aveti in vedere doua variante. Unu, fie va intelegeti amiabil si o rezolvati ca atare, si doi, fie nu va intelegeti amiabil, si notificati societatea sa-si schimbe sediul si apoi, promovati o actiune in instanta. Adica, nu aveti nicio varianta intermendiara prin care sa incheiati un act juridic unilateral pe care apoi sa il fluturati in fata lor si sa-i scoateti afara. Daca nu ati incasat chirie este bine, pentru ca acel fapt ar fi relevat un contract de inchiriere. Oricum, ideal ar fi sa o rezolvati amiabil.
Contract de comodat
rams1899
Buna ziua,
Care este cea mai buna varianta de contract,comodat sau inchiriere,pentru un apartament cu doua camere,o camera pentru locuit si o camera pentru ... (vezi toată discuția)