avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariului, un mic ajutor!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariului, un mic ajutor!

Stiu ca sunt inca o persoana, intre multe altele, care se confrunta cu asemenea problema, dar o sa expun si eu situatia in care ma aflu.
Sunt absolvent de studii superioare tehnice si in data de 05.10.2009 mi-am dat demisia de la o firma unde aveam vechime de aproape 2 ani in functia de Inginer Proiectant, deoarece mi s-a promis de la o alta firma, o functie de Director Sucursala, cu salariu dublu fata de ultimul loc de munca.
Deoarece sediul principal este in judetul Neamt, am fost nevoit sa depun singur contractul de munca la ITM (semnat in prealabil de catre administrator), deci lucrez cu forme legale, plata salariului urmand sa se faca in data de 15 si 30 ale fiecarei luni. Acum apare problema.

1) Din data angajari si pana in prezent nu am primit nici un ban, iar cand am incercat sa contactez angajatorul in legatura cu acesta situatie, mi s-a spus sa mai am rabdare pentru ca si ei asteapta sa incaseze niste bani din contractele de vanzare-cumparare realizate.
Care ar fi caile de atac/constrangere catre angajator?
Sa fac sesizare la ITM si actiune in judecata sau este prea scurta perioada si ar trebui sa mai astept?

2) Daca fortez sa inceteze contractul de munca conform art. 65 aliniatul 1 din codul muncii, data fiind situatia ca nu a platit salariul, implicit nici contributii la somaj, CAS etc. cum pot proceda pentru a putea beneficia de somaj?

Va multumesc si astept cu interes un raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
alex26brasov, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:37, 15 Decembrie 2009
1. Daca s-au dus statele de plata se poate incheia carnetul de munca. Nu este nici o legatura cu acele declaratii care nu privesc pe salariat. Acele declaratii nu s etrec in carnetul de munca. Este absurda solicitarea ITM.
2. Intrati la seful de la ITM respectiv si cereti sa va arate baza legala prin care nu vi se completeaza si incheie carnetul de munca. Spuneti ca veti face sesizare la Inspectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu unde sa ma duc sandry 86 sandry 86 Buna ziua. Locuiesc in orasul Buzau si lucrez la o firma de paza si protectie care isi are sediul social in Brasov. Punctul de lucru este in Buzau. Pe data ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu si garantii de la angajator MONA PARASCHIVU MONA PARASCHIVU Buna seara. Sotul meu a lucrat ca reprezentant vanzari la o societate din Brasov timp de 5 ani. Pe data de 14.04.2010 a fost chemat de catre seful PL.Craiova ... (vezi toată discuția)
Imi pot apara drepturile mele legale impotriva angajatorului?si cum? simonanna simonanna Buna,ajutati-ma si pe mine.Am lucrat la o firma privata ca gestionara de depozit cu un salariu de 720ron pe contractul de munca,iar in realitate primeam ... (vezi toată discuția)