avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plângere penală
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plângere penală

In urma unor sesizări am primit un răspuns cu privire la nerespectarea legislației în vigoare"cheltuielile cu salariile și a fondurilor de reparații sunt calculate pe apartament in loc de cotă parte indiviză.... urmare a celor constatate indicăm conducerii asociației de proprietari să repartizeze cheltuielile conform prevederilor legale în vigoare"; reprezintă un temei legal pentru plângere penală împotriva asociației de proprietari?.
Menționez că m-am adresat în repetare rânduri verbal și în scris cerând calcularea cotelor de întreținere conform legislației în vigoare,nu m-au luat în considerare,cum să procedez,?
Cel mai recent răspuns: Naty21 , utilizator 12:22, 21 Octombrie 2018
ce urat suna acest cuvant: "plangere penala"
Una-doua, pac la razboiu !
De ce "plangere" cand puteti rezolva problema prin "comunicare" ?
Banuiesc ca raspunsul e de la primarie...
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Plângere penală
Credeți-mă , și pentru mine sună urât,dar ani de zile in care am stăruit cu comunicarea inițial verbală,apoi în scris m-a tratat cu indiferență,umilire și jigniri(documente scrise)
Deci,ce mă sfătuiți,am dreptate?
Oricum mulțumesc pentru răspuns



....
"cheltuielile cu salariile și a fondurilor de reparații sunt calculate pe apartament in loc de cotă parte indiviză....


Intr-o singura situatie se poate proceda asa cum ati scris - atunci cand blocul/scara/asociatia este formata din apartamente la fel (asa cum avem noi - apartamente cu 2 camere cu aceeasi sup. utila, de sus pana jos), banuiesc ca intelegeti.
In aceasta situatie poti ca o cheltuiala sa o imparti in mod egal sau pe c.p.i., dar rezultatul va fi la fel.
Daca blocul/scara/asociatia are locuinte diferite ca c.p.i., atunci, legal, administratorul trebuie sa repartizeze costurile respective proportional cu c.p.i. Probabil capresedintele sau administratorul locuieste la un ap. cu 4 camere si agreeaza repartizarea cheltuielilor pe apartamente - adica unui proprietar de garsonioera cu o sup. locativa de 30 mp, i se repartizeaza aceeasi suma ca si unui proprietar de apt. cu 4 camere si o sup. locativa de 80 mp.
Am dat un exemplu la sup. utila minima / maxima sa se inteleaga.
Puteti apela la serv. asociatii de proprietari din cadrul primariei locale, reclamati acest lucru, eventual anexati documente, liste de plata care sa dovedeasca ceea ce reclamati.
Succes!
Tocmai am făcut aceste demersuri,s-au constatat (am înscris) aceste nereguli,cu comunicarea nu ajung la nici un rezultat , președintele e atotputernic ,administrator:"nu comentez";

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor simona simona  simona simona abuna ziua! locuiesc intr-un condominiu,si administratora cind aplica calculul la cheltuielile pe cota parte indiviza, imparte suma respectiva, la ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza micutul24 micutul24 Sunt proprietarul unui garaj de 15 mp situat intr-un bloc.Mentionez ca nu locuiesc in acel bloc. Blocul a fost reabilitat cu fonduri proprii,reabilitandu-se ... (vezi toată discuția)