Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am îngrijit o mătușă fără copii care a decedat acum 9 ani, iar de atunci eu administrez imobilul pentru că nu am putut finaliza succesiunea. Suntem mai mulți nepoți, cine are dreptul la proprietate?

Buna, e vb despre o persoana(matusa) care a decedat acum 9 ani. Mătușa nu a fost niciodată căsătorită si nu are nici un copil. Eu m-am ocupat de îngrijirea ei in ultimii ani de viață, îngrijire acasă, internare intr un cămin de bătrâni, cheltuielile apartamentului, cheltuieli de inmormantare etc. La 3 luni dupa deces(acum 9 ani) am deschis succesiunea si au fost chemați la notar si alti nepoți de mătuși care nu au fost de acord, nu au cedat partea din mostenire( inainte cand mătușa avea nevoie de ajutor am întrebat care dorește să o întrețină si nici unul nu a fost interesat). Eu de 9 ani adminstrez acest imobil( ap 2 camere) plătesc cheltuieli etc. Notarul, acum 9 ani, mi-a zis ca va trebui sa deschid acțiune în instanta, însă, din cauza costurilor nu am putut. Intrebarea mea este, ce șanse am daca apelez la instanța? Care ar fi aproximativ costurile? Mătușa a dorit să facă actele in favoarea mea dar nu a mai apucat. Dețin toate actele doveditoare ca m-am ocupat de îngrijirea ei si plățile aferente imobilului atat in timpul cat a trait cat si in ultimii 9 ani. La succesiune au fost chemați 7 nepoți si 3 nu au fost de acord cu succesiunea.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 07:57, 5 Noiembrie 2018
Am specificat si....raspuns de la persoane care s au aflat, cat de cat, în aceeași situație....si este cumva greșit ca am incercat sa explic si in acelasi timp sa raspund persoanelor care mi au raspuns, mai sus, la subiectul dezbătut?
Mai cititi inca o data raspunsul doamnei Romascanu. N-am vazut pe altcineva pe acest forum care sa dea raspunsuri mai potrivite in materie de mosteniri. Ce mi-ar fi placut sa fi fost avocatnet acum 20 de ani... Mai cautati si alte spete similare pe avocatnet. Una peste alta timpul curge in favoarea dumneavoastra, mai ales daca ceilalti nepoti n-au facut nimic.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se imparte mostenirea intre nepotii colaterali privilegiati ... Mariuscozma Mariuscozma Cum se imparte mostenirea intre nepotii colaterali privilegiati ? Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum se face impartirea averii unei persoane ( ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 AM AVUT UN UNCHI CASATORIT ,IN URMA CASATORIEI NU AU REZULTAT COPII . SOTIA A DECEDAT ULTIMA . CARE ESTE MODALITATE DE IMPARTIRE A MOSTENIRII DACA LA ... (vezi toată discuția)